Re: Spojená kuchařka weekovská

Autor: Stano, Datum: 21.04.2012 21:54

Na žádost Anavi přidávám fotku dnešního oběda: Štouchané brambory podle Apetytu s kuřecí kapsou, plněnou nádivkou podle mě :D.

 

Šťouchané brambory se slaninou a žampiony:

 

Zatímco se nám vaří brambory, osmahneme na másle najemno nakrájenou cibuli. Když je tato dozlatova, přisypeme pokrájené žampiony, na kostičky nakrájené uzené či slaninu a kolečka jarní cibulky i s natí (tou nešetříme). Chvíli společně opékáme, potom maličko podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme jen do změknutí žampionů. Zatím se nám uvařily brambory doměkka. Přisypeme k nim směs z pánve, přilijeme deci teplého mléka nebo vody z brambor a prošťouchneme (ne moc, neděláme kaši!) Na talíři ozdobíme zeleným (pažitka, petržel, řeřicha).

 

Kuřecí kapsa s nádivkou:

 

Klasicky připravíme řízky - řádně naklepeme, osolíme, opepříme.

 

Postupně nastrouháme či rozmixujeme cca 10 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra. Obojí smícháme. Podusíme na páře několik růžiček brokolice. Dokud je horká, rozmačkáme ji či rozmixujeme a vmícháme do směsi sýra a šunky. Vmícháme žampiony, které jsme podusili na másle. Můžeme je také rozmixovat nebo necháme menší kousky, aby byly v nádivce chuťově rozpoznatelnější. Vzniklá kaše by díky roztavenému sýru měla dobře držet pohromadě. Pokud se hmota rozpadá, vmícháme vajíčko. Takto připravenou směsí plníme řízky (jako by to byly pirožky). Okraje spojíme paličkou, můžeme pojistit jehlami či provázkem, obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme.

 

(Tip: zbylou nádivku upečeme ve formě na mafiny mls smiley.)

 

Galerie:
menu.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 17:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska/read.php?1,718785,754639#msg-754639