Kynuté houskové knedlíky
Protože jsem dělala knedlík po 20 letech, hned sem vložím recept, protože se poved i takovému dementovi, jako jsem já. Dělala jsem to tedy v hnětací nádobě tyčového brauna, takže za minutu bylo těsto hotové. Tím pádem jen jeden váleček z poloviční dávky, z uvedeného množství budou dva.
500 g hrubé mouky
půl lžičky soli vmícháme do mouky
Do důlku v mouce přidáme:
1 vejce
10 g kvasnic
špetka cukru
250 ml vlažného mléka (necháme 5 minut vzejít kvásek)
Vše prohněteme, vmícháme na kostky nakrájený starší rohlík a dáme půl hodiny kynout. Pak zpracujeme do válečku a ještě chvíli necháme pod utěrkou odpočnout.
Vaříme 18 minut v osolené vodě, v polovině vaření otočíme. Po vyjmutí propícháme.
Výsledek byl skutečně dokonalý, samotnou mě to překvapilo a nevím, z čeho jsem měla celý život obavy.