Knedlíky houskové kynuté

Autor: Majka, Datum: 08.04.2012 13:30

Kynuté houskové knedlíky

 

Protože jsem dělala knedlík po 20 letech, hned sem vložím recept, protože se poved i takovému dementovi, jako jsem já. Dělala jsem to tedy v hnětací nádobě tyčového brauna, takže za minutu bylo těsto hotové. Tím pádem jen jeden váleček z poloviční dávky, z uvedeného množství budou dva.

 

500 g hrubé mouky

půl lžičky soli vmícháme do mouky

Do důlku v mouce přidáme:

1 vejce

10 g kvasnic

špetka cukru

250 ml vlažného mléka (necháme 5 minut vzejít kvásek)

Vše prohněteme, vmícháme na kostky nakrájený starší rohlík a dáme půl hodiny kynout. Pak zpracujeme do válečku a ještě chvíli necháme pod utěrkou odpočnout.

Vaříme 18 minut v osolené vodě, v polovině vaření otočíme. Po vyjmutí propícháme.

 

Výsledek byl skutečně dokonalý, samotnou mě to překvapilo a nevím, z čeho jsem měla celý život obavy.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 07:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/knedliky-houskove-kynute/read.php?1,718785,746882#msg-746882