dip/chatni - omáčka ke grilovanému masu

Autor: drahus, Datum: 07.03.2012 09:47

50 dkg velkých cibulí nakrájíme na proužky
30 dkg paprik (na barvě nezáleží.) Nakrájet na nudličky
Dohromady osmahneme na olivovém oleji
Přidáme 2 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky a
50dkg marmelády (rybízová, meruňková)
2 krabice konzervovaných loupaných rajčat (jedna krabice má 1/2 kg)
1/2 palice česneku prolisovat
sůl, pepř, oregano nebo tymián
1dcl vinného octa
rozdrcené sušené feferonky - dle chuti
2 lžíce medu nebo 2 vrchovaté lžíce cukru
hrst rozinek

Když je cibule zesklovatělá, přidáme vinný ocet a následně ostatní ingredience a za stálého míchání pomalu dusíme, až do požadované hustoty hmoty.

Když je třeba marmeláda málo sladká, dáme cukru víc...... Prostě dochutit podle sebe


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 18:30
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/dip-chatni-omacka-ke-grilovanemu-masu/read.php?1,718785,730374#msg-730374