Štola

Autor: drahus, Datum: 03.03.2012 11:41

(Nejen pro pekárnu)

 

140 ml vlahého mléka

1 vejce

20dkg másla - rozpuštěné

1/2 droždí

1/2 kg polohrubé mouky

5 dkg moučkový cukr

1 vanilkový cukr

10dkg sekaných mandlí

15 dkg rozinek

5 dkg kandované dýně

5 dkg kandované pomerančové kůry

1/2 kávové lžičky skořice

1/2 kávové lžičky kardamomu

sůll

rum

5 dkg másla na potření

5 dkg cukr moučka + sáček vanilkového na obalení

alobal

 

Program těsto. Po pípnutí všechno ovoce

Nebo dáme ovoce až po vykynutí a to tak, že těsto vyválíme na silný plát, posypeme sušeným ovocem a přeložíme. To opakujee až do té doby, než se nám podaří zapracovat všechno do těsta, Pak opět vyválíme na tlustý plát, dvakrát přes sebe přeložíme a necháme vykynout.

Upečeme a horké pomažeme máslem, obalíme v moučkovém cukru s vanilkou a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 1 měsíc.


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 22:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/stola/read.php?1,719067,728124#msg-728124