(Nejen pro pekárnu)
140 ml vlahého mléka
1 vejce
20dkg másla - rozpuštěné
1/2 droždí
1/2 kg polohrubé mouky
5 dkg moučkový cukr
1 vanilkový cukr
10dkg sekaných mandlí
15 dkg rozinek
5 dkg kandované dýně
5 dkg kandované pomerančové kůry
1/2 kávové lžičky skořice
1/2 kávové lžičky kardamomu
sůll
rum
5 dkg másla na potření
5 dkg cukr moučka + sáček vanilkového na obalení
alobal
Program těsto. Po pípnutí všechno ovoce
Nebo dáme ovoce až po vykynutí a to tak, že těsto vyválíme na silný plát, posypeme sušeným ovocem a přeložíme. To opakujee až do té doby, než se nám podaří zapracovat všechno do těsta, Pak opět vyválíme na tlustý plát, dvakrát přes sebe přeložíme a necháme vykynout.
Upečeme a horké pomažeme máslem, obalíme v moučkovém cukru s vanilkou a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 1 měsíc.