Krkonošské kyselo

Autor: suee, Datum: 23.02.2012 11:20

Krkonošské kyselo z pravého kvásku

Kvásek namočíme do vlažné vody alespon na 2hod. Do cca 4,5l vody (dala jsem 4l neb nemám větší hrnec) dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších brambor nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášt (vařila jsem společně s houbami nebudu přeci špinit všechny kastroly ne?) Na másle usmažíme 3 vajíčka. Do vařící vody s houbami přecedíme kvásek, povaříme asi 10min ( brambory přidat tak aby se stihly uvařit, ale nebyly na kaši), pak přidáme vajíčka. Dále již nevaříme jen dle chuti osolíme. Při podávání zdobíme lžící kysané smetany. Dobrou chut smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 18:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/krkonosske-kyselo/read.php?1,718785,723042#msg-723042