Dvojitý řízek v trojobalu

Autor: Anavi, Datum: 17.02.2012 00:41

Inspirováno pořadem Kluci v akci - několikrát odzkoušeno (vždy tedy pouze v kombinaci kuřecí prsní řízek + vepřová krkovice)

 

Dvojitý řízek v trojobalu

 

Řízek připravený ze dvou druhů mas, mezi jejichž plátky se klade plátek másla



Teprve pak se řízky obalují v tradičním trojobalu a smaží. Máslo se mezi masy rozpustí a krásně je provoní.

800 g hovězí svíčkové nebo vepřové krkovice
800 g kuřecích prsou
pepř
sůl
100 g másla

na obalení
hladká mouka
vejce
trochu mléka
sůl
strouhanka
olej na smažení

citron

Z hovězí svíčkové a z kuřecích prsou nakrájíme po osmi stejných plátcích a rozklepeme je. Obě masa ochutíme solí a pepřem. Na plátky kuřecího masa klademe do středu plátek másla, zakryjeme plátkem svíčkové a po okrajích poklepeme, aby se masa spojila.

Tuplované řízky obalíme v trojobalu – v mouce, rozmíchaném vajíčku s mlékem a solí, ve strouhance.

Smažíme v hojném množství oleje dozlatova z obou stran. Řízky necháme okapat na papírovém ubrousku a servírujeme je s citronem.


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 18:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/dvojity-rizek-v-trojobalu/read.php?1,718785,719827#msg-719827