Vepřové na porku - ala "Čína", restované , rychlovka.
Suroviny - libové vepřové maso, sojová omáčka, sůl, pepř , koření dle chuti - já jen trošku kari, 4 lžíce oleje, Solamyl - porek cca 3 ks , kdo má rád
Maso nakrájíme na plátky a z něj na nudličky nebo takové čtverečky, naložíme do směsi - z jedné lžičky Solamylu, vody a 1 lžíce sojové omáčky - necháme tak půl hodiny odpočívat - nechávám přes noc.
Na rozpáleném oleji - asi 2 lžíce - orestuju rychle maso , míchat a oddělovat od sebe plátky. Až maso zbělí, přidáme další 2 lžíce oleje a porek nakrájený na špalíčky.
Porek posolíme, aby jakoby zvadl a restujeme za stálého míchání. Za chviličku přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Směs znovu promíchat a ještě 2 minuty restovat.
Výborná je k tomu rýže, nebo nudle - vaječné či rýžové.
Až na talíři sypu směs nakrájeným čerstvým porkem, máme to tak rádi.
Recept mám z malého vydání Obrazové čínské kuchyně, u nás absolutně zdomácněl.