Vepřové na porku - ale "Čína"

Autor: daga, Datum: 16.02.2012 22:32

Vepřové na porku - ala "Čína", restované , rychlovka.

 

 

Suroviny - libové vepřové maso, sojová omáčka, sůl, pepř , koření dle chuti - já jen trošku kari, 4 lžíce oleje, Solamyl - porek cca 3 ks , kdo má rád

 

Maso nakrájíme na plátky a z něj na nudličky nebo takové čtverečky, naložíme do směsi - z jedné lžičky Solamylu, vody a 1 lžíce sojové omáčky - necháme tak půl hodiny odpočívat - nechávám přes noc.

Na rozpáleném oleji - asi 2 lžíce - orestuju rychle maso , míchat a oddělovat od sebe plátky. Až maso zbělí, přidáme další 2 lžíce oleje a porek nakrájený na špalíčky.

Porek posolíme, aby jakoby zvadl a restujeme za stálého míchání. Za chviličku přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Směs znovu promíchat a ještě 2 minuty restovat.

Výborná je k tomu rýže, nebo nudle - vaječné či rýžové.

Až na talíři sypu směs nakrájeným čerstvým porkem, máme to tak rádi.

 

Recept mám z malého vydání Obrazové čínské kuchyně, u nás absolutně zdomácněl.

 

Galerie:
moje čína v hrnci.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 07:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/veprove-na-porku-ale-cina/read.php?1,718785,719803#msg-719803