Plněné papriky (bezmasé)

Autor: Hanule, Datum: 16.02.2012 20:29

autor textu: SPIKE

Plněné papriky (bezmasé jídlo)

Na olivovém oleji nechat zesklovatět nakrájenou cibuli, přidat nakrájená rajčata, saturejku, čubricu, sůl,tymián, solčanku (to je vlastně vegeta bez glutamátu sodného) a rýži (basmati) a chvíli pomalu dusit (dle potřeby podlévat). Naplnit směsí papriky, dát je do kastrolu, zbytek směsi dát k nim volně, přidat rajský protlak a nechat dusit do měkka. Já jsem tam přidala ještě nakrájený lilek, protože mi kousek zbyl, hezky to zahustil a chuťově neovlivnil. Je to lehké a dobré jídlo. Věra

 

Fotoreportáž v odkazu. A opakování (variace) je matka moudrosti:

Terko, nejdřív si podusím nakrájená rajčata (dost) a cibulku s čubricou (ev. přidám i nadrobno nakrájené papriky, když jich mám moc), pak přidám rýži (basmati) a protlak. Po chvíli naplním papriky a ve zbytku náplně je nechám dusit. Té rýže tam není moc, převažuje zelenina. Po rozvaření udělá ta zelenina s rýží omáčku, no spíš takový sos.

Ještě jsem tam přidala půlku nastrouhané cukety, když už jich tu mám víc. Kromě uvedených ingrediencí jsem už použila jen sůl a cukr. Věra (05/10/2011)


Peeko, určitě jsem to tu už někdy psala, ale stručně zopakuji recept:

na olivový olej dám trochu cibulky, rajčata rozkrájená na kostičky a pár malých hrstiček rýže (asi co je paprik), rajčatový protlak, koření dle zvyku (dávám tymián, rozmarýnu, solčanku, čubricu), nechat chvilku dusit, pak tou směsí naplnit papriky, které se dají do zbytku náplně a dusí se vše do měkka. Každý dostane papriku a hromádku zbylé náplně. (15/02/2012)

 

 


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 17:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/plnene-papriky-bezmase/read.php?1,718785,719754#msg-719754