Hašé domácí - od maminky

Autor: daga, Datum: 16.02.2012 20:18

Haše

 

Cibulka, máslo, vařené vepřové maso plus vývar, hladká mouka, sůl, pepř, 2 vajíčka - to asi tak na 3-4 porce, na menší množství stačí jedno.

Na másle na drobno cibulku jen do sklovita - ne do hněda, zaprášit hladkou moukou - světlá jíška, na to nasekané hodně doměkka uvařené vepřové maso, může být umleté , ale nahrubo , podlít vývar a opravdu na slaboulinko podusit - tak 10 minut, pak dát 2 vajíčka a zamíchat . Vajíčka není smyslem, aby byla v haši vidět, ale na zahuštění a dochucení. Jinak sůl, pepř.

Pokud někdo dává do dušeného špenátového protlaku vajíčko,já jo, tak toto je to samé. Takže mamka říkala, že si dá vajíčka do středu haše, nechá je chvilku ztuhnout a pak teprve zamíchá, aby ta haše nebyla mazlavá, vajíčka pak ještě podusí.

Pokud by byla haše moc hustá, tak se dá trošičku naředit tím vývarem, naopak zahustit lze troškou strouhanky, ale pak povařit . Nejlepší je na začátku nedávat moc vývaru, při dušení , jak se dá to mleté maso na tu cibulovou jíšku, raději v případě potřeby podlévat.

Výbornou přílohou jsou prostě brambory.

Myslím, že nešvary jídelen zde byly řečeny a hlavně, haše je hustá , ne blátivá kaše , opravdu to lze prý přirovnat k prejtu, když opeču jitrnici a vymačkám.

 

 

A jeden ukradený obrázek z netu, až budu dělat, vyfotím nebo ráda uvídám váš thumbs down

 

Babkaela popisuje tu svou haši - zapečenou , další varianta:

Haši dělávám taky, ale právě jako prejt, z masa z vepřových kostí (nebo spíš žeber) z polívky, koření jako do prejtu, rohlík rozmočený polívkou, ne moc, bez vajíčka, zapíct do remsky mls smiley, k tomu brambory, čalamádu nebo nějaký salát.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 23:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/hase-domaci-od-maminky/read.php?1,718785,719749#msg-719749