Brambory na pivu

Autor: Hanule, Datum: 16.02.2012 15:14

autor textu: FrajerHubert

Brambory na pivu

1 kg brambor
60 g slaniny
1 cibule
20 g másla
1 snítka rozmarýnu nebo šalvěj
2,5 dl piva
sůl, pepř

Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku a slaninu nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Přidáme rozmarýn nebo šalvěj, plátky brambor, dochutíme solí a pepřem a zalijeme pivem. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Nakonec brambory zapečeme v troubě na 200° asi na 5 minut.


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 22:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/brambory-na-pivu/read.php?1,718785,719636#msg-719636