POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Buchta: 4 celá vejce, 1 sklenice oleje, 1 sklenice cukru, 1 sklenice vlažné
vody, 2 sklenice polohrubé mouky, 1 vanilk. cukr, 1 prášek do pečiva
Krém: 1 slazené kondenzované mléko, 250g másla, mleté ořechy
Ozdoba: mleté ořechy, strouhaná čokoláda nebo kokos, nasekané mandle
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na těsto smícháme, dáme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Cca na 220 stupňů, upečeno asi za 15 minut.
Vychlazené! kondenzované mléko (které jsme si dopředu uvařili 2hod. ve vodě - zavřená plechovka Salka se ponoří do hrnce a nechá se probublávat) smícháme s máslem a drcenými ořechy (v přiměřeném množství), namažeme na vychladlou upečenou buchtu, posypeme dle chuti.
Karamelové Salko jde koupit už i hotové, takže si ušetříte dvouhodinové vaření a pak čekání, až to vychladne.
P.S. Opsala jsem originální recept, ale já osobně do krému ořechy nepřidávám. Nechávám hladký, ořechy, kokos a čokoládu sypu až navrch.