autor textu: Stano
Kuřecí nebesa
Do zlatova osmažená cibule na půlkolečka, k tomu na závěr prolisujeme několik stroužků česneku. Směs cibule a česneku na dno zapékací misky, na to poklademe maso například z horních kuřecích stehen, které jsme předtím nakrájeli, poněkud naklepali (není nutné), osolili, opepřili a smíchali s poctivou lžící hořčice. Tuto masovou kejdu poklademe na cibuli s česnekem. Následuje vrstva jedné skleničky majolky smíchané se strouhaným eidemem (možno lehce naředit mlékem, jen krapet, na konzistenci kaše). Navrch poklademe po obvodu zapékací misky plátky oloupaných rajčat a dáme péct. Pekla jsem asi 3/4 hodiny, v první fázi přikryté, posledních 20 minut odklopené, aby "čepice" zezlátla. Podáváme s hranolky nebo bramborem, možno i s kaší. Kdo neznáte, neváhejte, nebudete litovat. Je to orgasmické !