Bramborové knedlíky ze syrových brambor a rohlíků

Autor: daga, Datum: 16.02.2012 08:30

Autor textu Skrblice:

 

Bramborové knedlíky ze syrových brambor a rohlíků

 

Strašně dobrý jsou bramborový knedlíky ze syrových brambor a rohlíků.... kolik středně velkých bramborů, tolik rohlíků. Syrové brambory se nastrouhají (ručně nebo v robotu) a k nim se přidají na kostičky nakrájené rohlíky. Dle chuti osolíme (ne moc), vaří se v osolené vodě, a těsto musíme rukama řádně uhňácat mls smiley mls smiley mls smiley... , dělám kulaté knedle do dlaně, nikdy nezbydou... ani studené.

 

Nedává se ani mouka, ani vajíčko, jenom brambor, rohlík a trochu soli..... vejce a mouka jsou v rohlíku. A fakt chutnají každýmu, kdo je ochutná... jsou podobný jako chlupatý knedlíky, jenom jsou takový nadýchanější. A hlavně jsou strašně rychle hotový.

Brambory strouhám na jemno... posledně jsem je úplně rozmixovala v robotu a taky byly dobrý. Rohlíky nakrájím normálně na kostičky, jako do kynutých knedlí. Stejně je při tom hňácání úplně rozmělníš, aby se spojily s bramborama.

Další rada:

Fakt žádná mouka a rohlíky nemáčet. Nasajou vodu z brambor. Já je vždycky obalím v solamylu a jak píše Iriska, nerozpadnou se a jsou úžasný mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley Rohlíky ideální den , dva - starší.

Fakt to je tak jednoduchý, nekecám a jsou moc dobrý... něco jako chlupatý knedle, ale jsou nadýchanější. A už jsem dávala i čerstvé rohlíky a žádný rozdíl jsem neviděla. Jenom to chce opravdu pořádně rukama uhňácat... až se ti vytvoří celistvější hmota, z které potom dělám menší kulaté knedlíky (do dlaně), uvařené jsou asi za 10 min.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 23:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/bramborove-knedliky-ze-syrovych-brambor-a-rohliku/read.php?1,718785,719405#msg-719405