Krušnohorské brambrle

Autor: daga, Datum: 15.02.2012 21:23

Autor textu Arturka:

 

Krušnohorské brambrle

 

0,5 hladké mouky, 0,5 tvarohu 0,5 kg cibule, mléko, sádlo,sůl, pepř

Prvně si na sádle osmažím cibulku do zlatova. Cibuli krájím na větší kousky ( asi tak jak krájím půlku cibule na takové lupínky, které rozdělím od sebe)

Mouku s vodou spracujeme v těsto, osolíme, opepříme, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.

Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s 0,25 kg tvarohu, osolíme, opepříme.To je nádivka, kterou dáme na kolečka, přeložíme a spojíme jako taštičky.

Vaříme ve vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Dají se do usmažené cibulky a tím se neslepí.

Potom naředit druhý tvaroh s mlékem a osolit. Tím se brambrlata polívají. mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 20.04.2024 11:53
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/krusnohorske-brambrle/read.php?1,718785,719281#msg-719281