Autor textu Arturka:
0,5 hladké mouky, 0,5 tvarohu 0,5 kg cibule, mléko, sádlo,sůl, pepř
Prvně si na sádle osmažím cibulku do zlatova. Cibuli krájím na větší kousky ( asi tak jak krájím půlku cibule na takové lupínky, které rozdělím od sebe)
Mouku s vodou spracujeme v těsto, osolíme, opepříme, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s 0,25 kg tvarohu, osolíme, opepříme.To je nádivka, kterou dáme na kolečka, přeložíme a spojíme jako taštičky.
Vaříme ve vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Dají se do usmažené cibulky a tím se neslepí.
Potom naředit druhý tvaroh s mlékem a osolit. Tím se brambrlata polívají.