Bretaňské fazole podle Emila

Autor: Hanule, Datum: 15.02.2012 17:24

Autor textu: Majka


Fazole podle Emila

Když ono to název nemá. Vařil to náš kamarád podle svojí fantazie.

Zvlášř uvaříme do měkka tmavé fazole, které jsme namočili přes noc.

V druhém hrnci podusíme jakékoliv maso (vepřové nebo hovězí) na cibuli a mleté paprice. Zkrátka jako základ na guláš. Když je všechno měkké, slijeme dohromady s fazolema, přidáme lžičku protlaku, zahustíme smetanou s moukou a necháme provařit.

Dochutíme sekaným koprem a trochu přikyselíme, ale skutečně jen symbolicky. S chlebem nepřekonatelné.


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 12:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/bretanske-fazole-podle-emila/read.php?1,718785,719063#msg-719063