Re: Co z taveného sýru

Autor: Hanule, Datum: 13.02.2007 10:52

Dámy pravdu (jako obyčejně) mají, za tu omáčku hlasuji! A pokud si nepotrpíš na čistě smetanovo sýrové, doporučuji pokrájet do ní pár rajčátek (právě tyhle nanicovaté "zimní" se s tím dobře snesou, dvě nepříliš výrazné chuti ve výsledku sloučeny v jemný tón), přisypat něco bylinek a klidně i ten česnek tam vrzni (ale nenutím a pokud ano, spíše v množství delikátním), trošku podusit, aby se rajská spustila spolu s omáčkou ;) a zůstaly z nich jen slupky, a promíchat s těstovinou, nejlépe velkolepého tvaru. V nouzovém režimu se dá sýr rozpustit klidně i v troše vody, chce to jen silnostěnnou nádobu, aby se to nepřipékalo hned zkraje, další vláhu dodají pak rajská. Když to není chuťově úplně akorát, vybalancovat troškou soli, nejlepším přírodním zvýrazňovačem chuti, kdepak nějaké masoxy! (Samo je také používám,  :D.)

PS. Tak z taveňáku, to mám obzvláště ráda česnekovou pomazánku na jednohubky, jen česnek a ten sýr, navrch pochopitelně příslušné ozdoby v podobě oliv, vlašských ořechů, kousku papriky (..) anebo nic. Normálně to moc normálně nedělám :D, neboť to není ekonomicky atraktivní podnik, ale takový sponzorský dar by mě k tomu jistě zlomil! :D

Celkově mě ovšem nic kloudného nenapadá, a tak ničím novým nepřispívám, pouze vychvaluji do nebes již uvedené - neboť ta polévka se mi také líbí!

 


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 20:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-z-taveneho-syru/read.php?1,6508,6540#msg-6540