Re: Velikonoční pokrmy

Autor: jabraka, Datum: 05.04.2007 11:47

Pořád to sladké,to není to pravé,milé dámy.Co takhle velikonoční nádivku?Já ji miluju.

JAB

 

 

Velikonoční nádivka.

 

200 g uzeného masa

200 g vepřového masa

200 g telecího masa nebo

králičí či kuřecí.

5 rohlíků

5 vajec

malá sklenka mléka,

pažitka a mladé kopřivy.

30 g tuku na pekáč.

 

Postup práce.

Masa uvaříme každé zvlášť v jednom vývaru a pak nakrájíme na kostičky.

Pokrájené rohlíky zalijeme několika lžícemi masového vývaru,přidáme maso,

tři lžíce nasekaných kopřiv a pažitky,osolíme,opepříme.Vejcem,rozkvedlaným v mléce,zalijeme směs,dobře promícháme a v důkladně vymaštěném pekáčku v předem vyhřáté troubě

zvolna pečeme.

Před koncem ještě povrch obsahu pekáčku pomastíme máslem.

 

 

JABRAKA


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 21:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-velikonocni-pokrmy/read.php?1,9831,9852#msg-9852