Pořád to sladké,to není to pravé,milé dámy.Co takhle velikonoční nádivku?Já ji miluju.
JAB
Velikonoční nádivka.
200 g uzeného masa
200 g vepřového masa
200 g telecího masa nebo
králičí či kuřecí.
5 rohlíků
5 vajec
malá sklenka mléka,
pažitka a mladé kopřivy.
30 g tuku na pekáč.
Postup práce.
Masa uvaříme každé zvlášť v jednom vývaru a pak nakrájíme na kostičky.
Pokrájené rohlíky zalijeme několika lžícemi masového vývaru,přidáme maso,
tři lžíce nasekaných kopřiv a pažitky,osolíme,opepříme.Vejcem,rozkvedlaným v mléce,zalijeme směs,dobře promícháme a v důkladně vymaštěném pekáčku v předem vyhřáté troubě
zvolna pečeme.
Před koncem ještě povrch obsahu pekáčku pomastíme máslem.
JABRAKA