Re: Velikonoční pokrmy-Velikonoční nádivka

Autor: Anavi, Datum: 29.02.2008 23:02

Velikonoční nádivka

Ingredience:
500 g uzeného masa, 1 chlebíčková veka, 125 g tuku nebo másla, 6 vajec, asi 150 ml mléka, sůl, mletý kmín, majoránka, půl lžičky zázvoru, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 50 g petrželky a kerblíku

Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou, uvedeme do varu, scedíme je, opláchneme a znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka. Po změknutí vyjmeme a necháme vychladnout. Plátky veky nakrájíme na kostičky. Tuk nebo máslo rozehřejeme, vytřeme jím pekáč a zbylým pokapeme pečivo. Vejce s mlékem rozšleháme, promícháme se solí a kořením a přelijeme kostičky veky. Natě opláchneme, vytřepeme vodu, nadrobno je nakrájíme i s masem a vmícháme k pečivu. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme 35 minut při 200°C. Nádivku podáváme teplou i studenou k hlavnímu jídlu nebo se salátem.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.03.2024 21:47
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-velikonocni-pokrmy-velikonocni-nadivka/read.php?1,9831,55704#msg-55704