Re: Velikonoční pokrmy-Beránci

Autor: Anavi, Datum: 29.02.2008 23:00

Hrnkový beránek - jednoduchý

Potřebujeme:
3 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 hrnek vlažné vody, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky prášku do pečiva, máslo k vymazání formy a hrubou mouku k vysypání formy.

Postup:
Vejce smícháme s oběma cukry, a olejem, postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Vymazanou a vysypanou formu naplníme těstem do tří čtvrtin a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Částečně vychladlého beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme. Můžeme ozdobit mašličkou kolem krku.

 

Ořechový beránek

Potřebujeme:
3 vejce, 100g moučkového cukru, 80g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50g rozemletých vlašských oříšků, tuk a mouka k vymazání a vysypání formy.


Postup:
Celá vejce s cukrem našleháme do husté pěny a lehce vmícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a rozmletými oříšky. Vlijeme do vymazané beránkové formy máslem, vysypané hrubou moukou a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

 

Piškotový beránek

Potřebujeme:
5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 8 lžic hrubé mouky, 2 lžíce horké vody, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr, tuk a mouka na formu.


Postup:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme horkou vodu a stále třeme. Pomalu vmícháme hrubou mouku s citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 02:27
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-velikonocni-pokrmy-beranci/read.php?1,9831,55702#msg-55702