Re: Kečupy, čatní...

Autor: kiwi, Datum: 13.08.2006 17:05

Děvčata , můj bývalý  italský zeť, ještě než utekl za tou do Mexika, by nikdy nevzal kečup do pusy. Říkal, že je to americký vynález a žádný Ital to nepozře. Když dělal rajskou pačuládu na špagety, tak se v tom vrtal 3 hodiny, lisoval rajský atd. a výsledek byl řekl bych na mojí českou hubu: neházejte perly sviním..... Ty jemné odstíny, které popisoval jsem nikdy nepoznal, ale protože to byl mimořádně kultivovaný a slušný člověk s dobrým vychováním, tak jsem mu to chválil. Ale rizoto v italském pojetí - to je úplně něco jiného, než děláme tady my. To je báseň. Někdy to popíšu. A desert tiramisu z  mascarpone -  to by tady ti chudáci v cukrárnách se svými tvarohovými náhražkami zůstali s otevřenou pusou. To všechno mě naučil a já Vám to tu napíšu. Teď musím běžet utírat nádobí....


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 18:13
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kecupy-catni/read.php?1,248,966#msg-966