Re: Zavařování

Autor: SPIKE, Datum: 17.10.2020 21:16

Je to děsná práce s jablky. Ze 3 kil mám povidla (v misce je to, co už se nevešlo), v troubě se stále ještě suší "kůže", té jsou dva plechy z velkého hrnce jablek. Děsná práce, ale ta kůže je fakt moc dobrá. Hodně jablek jsem společně s mrkví prohnala odšťavňovačem, budeme popíjet mošt.

Jenže tohle je zpracovaná asi pětina jablek, co jsme dnes přivezli ze zahrady. Většina je natlučených, zpracovat se tedy musí co nejdřív. Zítra budu dělat asi křížaly a přesnídávky (vyndala jsem z mrazáku jahody, které tam přidám). A bude žemlovka, buchta s jablky...

 

Galerie:
121784240_10215682219162715_7850004320534756770_n.jpg 121958587_10215682219762730_6401413503073175766_n.jpg 121828992_10215682219682728_3374590189784849290_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.03.2024 01:48
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1571226#msg-1571226