Re: Zavařování

Autor: Evin, Datum: 17.10.2020 00:15

Gabčo, dělám je často. Musíš na to kouknout, aby byla úplně hustá, čas neodhadnu, záleží na troubě.

 

Já dělám jablková povidla bez míchání. Po naplnění do sklenic se nesterilují, můžeš navrch kápnout rum (ale nemusíš), mohou se povázat celofánem. Koření nepřidávám, jsou moc dobrá i tak, ale je to na tobě.

 

5 kg jablek oloupat, nakrájet na drobno, popř.nastrouhat (já krájím)

přidat 1/4 l octa a 1 kg cukru (krupice nebo krystal)

nechat přes noc nebo až 24 hod.

vařit na kraji plotny nebo na sporo v troubě asi 5 hod., můžeme přerušovat, uvařit během 2 dnů

nesmí se zamíchat, pak se nepřipálí, až na konec důkladně promíchat - jsou pak téměř bez kousků.

Nekazí se.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 21:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1571191#msg-1571191