Re: Zavařování

Autor: babkaela, Datum: 06.09.2020 22:10

Aleno, jablka strouhaná zavařená na štrudl či žemlovku se u nás dělávala vždycky, jen já to poslední roky nějak flákám. S naší "babíkoukej" jsem v neustálém časovém skluzu, taky jsem nějak pomalejší a navíc - když se dělalo takovéhle větší zavařování (tyhle jablka, jablka s křenem mls smiley , červená řepa a mnoho dalšího) u nás tak nějak nastoupila celá rodina, táta to považoval za samozřejmost, nejen nachystat v zahradě, ale potom pomoci i v kuchyni ... jen já si ty svoje chlapy rozmazlila. Dnes se crcám celé půldne s 5 sedmičkovými a 10 3decovými skleničkami čalámády, do toho přijeli ještě mladí .... Ale nabalila jsem jim rajčata, abych nemusela zítra rozvařovat a zavařovat.

Okurky taky zavařuju každý druhý rok. Letos vysázeno jen na kvašáky a i tak jsem dělala asi 20 sklenic řezy okurky + cukety. Přece to nevyhodím, když se urodilo.

Z bezinek jsem dělávala zdravotní likér, ale taky letos nebude. Čekají tam ještě broskve, snad budou nějaké hrušky, ty mám ráda, a nejen já, s jeřabinami.


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 12:22
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1569350#msg-1569350