Re: Zavařování

Autor: Evin, Datum: 18.08.2018 14:00



jaja99 napsal(a):

Taky rozdávám, mám specialitky třeba lesní jahody, loniceru, muchovník, různé kombinace. No udělám si ostružinový rosol do cukroví, rybízový už mám a budu končit. Mám spoustu různých šťáv.

Nevíte někdo co ještě s černou jeřabinou, zbývá mi půl stromu. Šťáva je moc dobrá, včera jsem udělala zkusmo kompot a džem. Mám letos i kompot z ořechů, zlomila se nám větev a bylo mi líto je vyhodit, je to raritka, ale za mě na tu práci (trvalo to 3 týdny) tedy nic moc:-)

 

A Františku...hluboce se skláním thumbs down thumbs down thumbs down

 

Jájo, já jsem z aronie dělala bylinný výluh, jako se dělá z různých léčivek. Dala jsem do sklenice a zalila vodkou - bez cukru. Asi to měsíci nebo ještě za delsí dobu jsem slila do skleniček od kečupu a během zimy buď po ránu nebo během dne (na lačno) jsem si dávala malého panáka stydlin smiley . Myslím, že to účel splnilo, celou zimu se mne nic nechytlo.

Oboje jsem dávala přiměřeně (jak jsem zrovna měla) grinning smiley .


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 19:14
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1508831#msg-1508831