Re: hlávkové zelí

Autor: Evana, Datum: 15.11.2007 21:43

hespo, teď je ideální doba na to, jíst zelí v syrovém stavu. Je čerstvé, právě sklizené z polí a není nijak ošetřované proti plísním a hnilobě. Takto ošetřené hlávky se prodávají uprostřed zimy a na jaře. V té době navíc ztrácí chuť.

Proto využívám zelí a stejně tak mrkev na výrobu salátů, v tuto dobu. Zelný salát si udělám ve větším množství, dám do mísy s pevným víkem a chroustám ho průběžně celý týden. Jde nakombinovat s mrkví a je moc dobrý a hlavně zdravý. Teď je potřeba jíst vitamíny, a těch má syrové zelí spoustu.

Je pravda, že ze dvou hlávek bys ho chroustala asi dva měsícegrinning smiley já ho dělám z půlky, nebo z jedné menší hlávky.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 04:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-hlavkove-zeli/read.php?1,33352,33361#msg-33361