Jablečná přesnídávka:
3 kg jablek, 3 vanilkové cukry, 75 dkg cukru, 2 vynilkové pudinky v prášku, 1 l vody.
Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a dáme do vody, přidáme cukry, povaříme doměkka a rozmixujeme, do rozmixovaných jablek nalijeme pudinky rozmíchané v trošce vody. Provaříme, pokud směs nezhoustne, přidáme další pudink, pokud zhoustne moc přidáme vodu. Směs naplníme do skleniček a zavařujeme 20 min na 80st. C.
Dávám originální recept, pro dělenku osladíme stévií, sladidlem...Doporučuju pudink Dr. Oetker, s ním se přesnídávka povedla. S neznačkovým pudinkem nejříve nehoustla a pak z ní byl beton...
A dopučuju vyzkušet z hrušek-to nemá ani cenu zavařovat, do tří dnů byla pryč...