Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

Autor: jaxi, Datum: 13.11.2009 19:13

LK :" Domnívám se, že hlavní příčina pití alkoholu, spočívá v tom, že chceme, aby nám bylo veselo, ale může nám být i smutno. Záleží na tom, v jakém psychickém rozpoložení a prostředí si skleničku dáte - jestli pro radost - pro dobrou náladu, jako inspiraci pro něco potrhlého nebo když potřebujete a chcete zahnat problémy a smutek na duši.

Co s alkoholem, když zároveň držíte tuto dietu? Mám vyzkoušeno, že alkohol skutečně proces hubnutí pozastaví, ale tím, že se napijete, způsobíte menší zmatek v organismu, než když nesprávně kombinujete potraviny nebo si smlsnete na dortu nebo čokoládě. To se hubnutí zastaví úplně a v takovém případě je třeba tělo na celý proces hubnutí znova připravit, což zabere klidně dva až tři dny.

Tím, že se napijete, narušíte vlastně nově fungující způsob metabolismu.

Když si analyzujete složení alkoholu, pak zjistíte, že se v něm nic živočišného nevyskytuje, je tedy " rostlinného původu", a ať již mám na mysli pivo, víno nebo destiláty. Víte-li, že budete něco oslavovat, tak si ráno "naordinujte" stravu ze skupiny rostlinné. Přiznám se, že pivo mám ráda, takže jsem si zákonitosti kombinace potravy a alkoholu vyzkoušela sama na sobě. Někdo mi oponoval tím, že pivo obsahuje cukr. V klasickém pivu cukr obsažen je, ale má jinou podobu než klasický bílý. Z toho vyplývá, že pokud chcete zhubnout rychle, tak je nejideálnější se alkoholu úplně vyhnout. Když se napijete jenom občas, tak mohu doporučit bílé víno nebo vinný střik, a paltí zásada, že čím méně, tím lépe.

Když máte neodolatenou chuť na pivo, zároveň vás to většinou inspiruje dát si nějaký masitý, nejlépe mastný pokrm. Ale to není bohužel dobře, protože vlastně dochází ke spojení skupiny rostlinné a živočišné. A už se nám fungování diety narušuje a proces hubnutí zpomaluje. Změna metabolismu se až tolik nenaruší, když si k pivu dáte jídla z rostlinné skupiny. Následující den si klidně můžete uvařit maso, ale na pivo jen vzpomínejte. Samozřejmě to neplatí jen pro pivo, ale i pro víno a další alkohol )." Tolik z knížky.

S holkama - a to nevím, jestli LK - dál pátrala - jsme se shodly, že po alkoholu je lepší - druhý den dát kytičky - tělo se rychleji vyčistí a naskočí zpět.............


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.03.2024 16:18
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-shrnuti-praktickych-rad-stravovani-podle-lk/read.php?1,295514,296095#msg-296095