Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

Autor: jaxi, Datum: 12.11.2009 19:13

Těstoviny

při nákupu dbejte na to, aby byly bez obsahu vajec. Není to pouhé doporučení, ale nutnost.

LK - " Mám vyzkoušené, že například bramborové knedlíky v prášku sice obsahují sušená vejce, ale je to asi tak zanedbatelné množství, že v organismu nezpůsobí nevhodné vazby, takže jejich vliv se na váze neprojeví. Nebo je to tím, že jse o vejce sušená, a tím pádem v kombinaci s moukou a v malém množství tolik nevadí.Jinak si to nedokážu představit."

 

" Zcela jiná situace však nastává u těstovin. Vyzkoušela jsem některé bezvaječné těstoviny domácí produkce, které však pro mě, a tedy i pro vás, měly jednu chybičku - byly vyrobené z klasické bílé moukyproto bych v tomto případě doporučovala používat tzěstoviny zahraniční, speciálně mám na mysli italské, protože ty jsou vyráběné z tzv. semoliny, která odpovídá krupici. Semolina je daleko rychleji a snáze stravitelná. Je tedy vhodné kupovat těstoviny italské, nebo celozrnné bezvaječné těstoviny naší domácí produkce. Ty jsou stejně kvalitní a poněkud levnější."


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 06:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-shrnuti-praktickych-rad-stravovani-podle-lk/read.php?1,295514,295641#msg-295641