Těstoviny
při nákupu dbejte na to, aby byly bez obsahu vajec. Není to pouhé doporučení, ale nutnost.
LK - " Mám vyzkoušené, že například bramborové knedlíky v prášku sice obsahují sušená vejce, ale je to asi tak zanedbatelné množství, že v organismu nezpůsobí nevhodné vazby, takže jejich vliv se na váze neprojeví. Nebo je to tím, že jse o vejce sušená, a tím pádem v kombinaci s moukou a v malém množství tolik nevadí.Jinak si to nedokážu představit."
" Zcela jiná situace však nastává u těstovin. Vyzkoušela jsem některé bezvaječné těstoviny domácí produkce, které však pro mě, a tedy i pro vás, měly jednu chybičku - byly vyrobené z klasické bílé moukyproto bych v tomto případě doporučovala používat tzěstoviny zahraniční, speciálně mám na mysli italské, protože ty jsou vyráběné z tzv. semoliny, která odpovídá krupici. Semolina je daleko rychleji a snáze stravitelná. Je tedy vhodné kupovat těstoviny italské, nebo celozrnné bezvaječné těstoviny naší domácí produkce. Ty jsou stejně kvalitní a poněkud levnější."