Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK

Autor: jaxi, Datum: 12.11.2009 13:53

- sůl, koření, pochutina a kávu můžete kombinovat s libovolným jídlem

 

- nápojů je doporučena především minerálka, sodovka, čaje slazené umělým sladidlem

 

- alkohol má tendenci " hubnoucí " proces brzdit až zastavit úplně. Nejlepší je pro začátek, tak alespoň čtrnáct dní, zcela abstinovat. Pokud se nechcete tolik trápit, nejmenším zlem je bílé přírodní víno, případně vinný střik. Když pivo, tak v omezeném množství a maximálně 10.

 

- nezáleží na množství zapovězené potraviny, chemický proces v těle nastane okamžitě, dojde k nežádoucí vazbě a tuk se vesele ukládá.

 

- cukr se v nakládané zelenině ve spojení s octem rozkládá v těle příznivě, můžete ji tedy bez obav konzumovat. Pozor však na kompoty, tam už to neplatí!

 

- brambory nepatří mezi zeleninu, nýbrž do skupiny rostlinné.

zelený hrášek a fazolové lusky jsou zelenina, kdežto hrachová kaše nebo vařené fazole náleží k luštěninám.

 

- při výběru těstovin dbejte na to, aby se v nich neobjevovala vejce

 

- při pečení, smažení čí restování jen slabě potřete dno nádoby rostlinným olejem, v žádném případě olej nenalévejte ve větším množství.

 

- pověra, že pokud je člověk unavený nebo ve stresu, má sníst něco sladkého a "obalí si tím nervy, je opravdu nesmysl. Tělo spotřebuje o to více energie na trávení. Pokud však jednou za čas dostanete chuť na čokoládu, netrapte se a klidně si kousek dopřejte, vyhnete se tak dalšímu psychickému strádání ( zde autorka píše o klasické, bílým cukrem slazené čokoládě ).

Hubnutí se však stejně jako u požití alkoholu zastaví.


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 13:04
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-shrnuti-praktickych-rad-stravovani-podle-lk/read.php?1,295514,295522#msg-295522