Re: rady

Autor: delfinka, Datum: 29.10.2009 12:42

TVAROHOVÉ ZÁBALY

Současná moderní medicina používá nejmodernější diagnostické i léčebné postupy-ale při léčbě některých pacientů se neobejde bez starých léčebných metod.
Jednou z nich je použití přírodních silic ve formě zábalů.

TVAROHOVÉ ZÁBALY
Jsou využívány při léčbě pohybového ústrojí,gynekologických nebo kardiovaskulárních obtížích,potížích dýchacích cest a zažívacího traktu,chronických kožních onemocněních,ledvinových chorobách,nervovém vyčerpání a další.
Zábaly se používají hlavně tam,kde je příčina podstatně hlubší,než se na první pohled zdá a také tehdy-je li na postižené místo potřeba působit déle a intenzivněji.
Základem zábalů je tvaroh-vytahuje horkost z těla a má příznivý vliv na pokožku-do kterého se přidávají silice a malé množství masážního oleje.
Jak zábal funguje:
Naše kůže je protkaná lymfatickými cévami a účinné látky v zábalu stimlují činnost celého lymfatického systému.
Tak dochází k eliminaci toxických látek z buněk-na které byl zábal aplikován.
Buněčné tkáně po odplavení toxinů rychleji regenerují a snadněji se vypořádávají například s infekcemi a záněty.
Zábal se aplikuje nejméně po dobu třiceti minut a je dobré ho podpořit masáží,aby se v těle nastartovaly a zharmonizovaly všechny ozdravné procesy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Některé domácí prostředky mají stimulující samoléčící sílu a velmi dobře se snášejí.Nechte se inspirovat.
Bolest hlavy
-potírat bolestivá místa mátovým olejem a pít čaj z levandule,kořenů baldriánu,listů meduňky a máty peprné.
Záněty dásní
-vyplachovat ústa teplým, bakteriálně působícím šalvějovým čajem,šťávou z borůvek-která působí při krvácivosti dásní.
Rýma
-klasické je napařování z květů heřmánku.Alternativou je čaj z listů ostružin.
Kašel
-uklidňuje ho anýzový čaj.Jedna lžička rozdrceného anýzu se přelije vroucí vodou a po deseti minutách přecedí.
Bolesti v krku
na škrábání v krku je balzámem med.Ve sklenici ho smícháme s horkou citoronovou šťávou nebo čerstvou šťávou z cibule a poté užíváme po lžících.
Chřipka
-nejstarším prostředkem je slepičí polévka.Podněcuje k pocení a posiluje.Působí i čaj z lipového květu nebo květů bílého bezu.
Kloubový revmatismus
-jezte hodně ovoce a zeleniny a ryb.To pomáhá při zánětech.Doporučuje se omývat klouby octovou vodou.
Artróza
-na zanícené klouby pomáhají obklady z čaje květů arniky.
Problémy se zažíváním
-čaj z heřmánku,šalvěje,kořene hořce a dubové kůry zastavuje průjem.Fenykl a čaj z kmínu mírní nadýmání.Lněné semínko uvolňuje zácpu.
Citlivost na počasí
-organismus posiluje čaj z levandulových květů a střídavé koupele.
Unavené nohy
-doporučují se koupele nohou ve slané vodě a poté lehká masáž s plátky citronu.Proti bolestem nohou pomáhá propolisová mast.
ústrojí,gynekologických nebo kardiovaskulárních obtížích,potížích dýchacích cest a zažívacího traktu,chronických kožních onemocněních,ledvinových chorobách,nervovém vyčerpání a další. Zábaly se používají hlavně tam,kde je příčina podstatně hlubší,než se na první pohled zdá a také tehdy-je li na postižené místo potřeba působit déle a intenzivněji. Základem zábalů je tvaroh-vytahuje horkost z těla a má příznivý vliv na pokožku-do kterého se přidávají silice a malé množství masážního oleje. Jak zábal funguje: Naše kůže je protkaná lymfatickými cévami a účinné látky v zábalu stimlují činnost celého lymfatického systému. Tak dochází k eliminaci toxických látek z buněk-na které byl zábal aplikován. Buněčné tkáně po odplavení toxinů rychleji regenerují a snadněji se vypořádávají například s infekcemi a záněty. Zábal se aplikuje nejméně po dobu třiceti minut a je dobré ho podpořit masáží,aby se v těle nastartovaly a zharmonizovaly všechny ozdravné procesy.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.03.2024 05:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-rady/read.php?1,290046,290095#msg-290095