záda

Autor: delfinka, Datum: 29.10.2009 12:31

Bolavé místo na zádech natři pálivou hořčicí. Pak na to přilož ponožku naplněnou suchými fazolemi a krátce ohřátou v mikrovlnce. Záda přestanou bolet. Enzymy obsažené v hořčici totiž uvolní natažené svaly a ponožka s fazolemi zafunguje jako ohřívací láhev

 

vyjmutí třísky

Pokud se vám nechce zbavovat se třísky s jehlou a rozpíchat si kvůli tomu celou ruku, přelepte ji lepicí páskou. Až pásku po třech dnech sloupnete, vezme třísku s sebou

 

více energie

ZKUSTE CHODIT BOSA ...
Tím, že se většinou pohybujeme v botách, jsme ztratili kontakt s přírodní energií země. Kdykoliv můžete, choďte venku bosa - napojíte se tak na nekonečný zdroj energie.

• Stoupněte si bosá na trávník, hluboce se nadechněte a několikrát za sebou zatněte, tedy pokrčte prsty na nohou, abyste cítila strukturu trávy.

• Pak se pět nebo deset minut procházejte po trávníku, vdechujte jeho vůni a ucítíte, jak vaše únava odchází.
• Obujte se a vraťte se domů nebo do práce. Svěží, uvolněná a odpočatá.

FUNGUJE TO? Ano. Kombinace čerstvého vzduchu, vůně země a trávy a kontakt s přírodním povrchem nám dodává novou energii. Důležité je i prostředí, kde se procházíte. Vzhledem k počasí jsme zjistili, že i chůze naboso po příjemném koberci dokáže člověku znovu dobít baterky.

VDECHNĚTE ENERGII ...
Stačí Wuboce dýchat čerstvý vzduch a nálada i energie vám půjdou prudce nahoru .

• Otevřete v pokoji okno a stoupněte si rovně. Můžete si i sednout se zkříženýma nohama na pevnou podložku. Nadechněte se nosem a naplňte plíce, co to dá, až po bránici. Pak tam vzduch na chvilku zadržte .

• Pomalu nosem vydechněte. Nejdřív snižte ramena, tím začnete vydechovat z horní části plic, nakonec vymáčkněte vzduch i břichem, tedy z dolní části plic. Opakujte toto cvičení každý den ráno tak pět nebo deset minut.

FUNGUJE TO? Ano. Díky tomuto cvičení jsme navíc zjistili, jak špatně a povrchně jinak celý den dýcháme.

POVZBUĎTE SE VŮNí. ..
Když jste pod tlakem a potřebujete rychlé povzbuzení, nevařte si kávu, ale zkuste aromaterapii.

• Nakapejte trochu esenciálního oleje na kapesník a vdechujte jeho vůni. Nechte kapesník ležet vedle sebe na stole, ať na vás vůně působí i dál.

• Když vůně zeslábne, nakapejte si znovu. Dokud pocit stresu a únavy nezmizí.

• Nejúčinnější esenciální oleje na povzbuzení energie jsou: rozmarýnový (osvěžu-
je a vyrovnává naše emoce), citronová tráva (osvěžující tonikum), kadidlo (uklidňuje nervy a zlepšuje náladu).

FUNGUJE T0? Ano, ale musíte si pečlivě vybrat správný olej, který na vás zabírá. Rozmarýn vás povzbudí před přívalem důležité práce a citronová tráva zvyšuje kreativitu. Když se na vás hrnou úkoly, kápněte pár kapek do rozprašovače a stříkněte do vzduchu v kanceláři nebo doma.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.03.2024 14:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/zada/read.php?1,290046,290088#msg-290088