Tofu - jáhlový koláč - kytičky (podle knihy Harmonie AM)
1 hrnek uvařených jáhel
1 hrnek sójové mouky
1/2 prášku do pečiva
1/4 hrnku sójového mléka
1 lžíce olivového oleje
1/2 bílého tofu
1 uzené tofu
1 velká cibule
sůl
Příprava:
předvaříme si jáhly, ze kterých po vychladnutí vymačkáme přebytečnou vodu, smícháme se sójovou moukou. K směsi přidáme prdopeč, sójové mléko a olivový olej.
Na pánvi dozlatova usmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Na struhadle nastrouháme 1/2 uzeného a 1/2 bílého tofu. Vše přidáme k směsi a důkladně zamícháme. Vzniklé těsto dáme do dortové formy a necháme péct na 200 stupňů.
Přeliv:
v misce smícháme 100 ml sojové smetany, osolíme a a přidáme půlku tofu.
Po 20 minutách vytáhneme koláč z trouby a zalijeme přelivem. Pečeme dalších cca 15 minut, dokud není koláč hotový.
Dělala jsem z 1/2 dávky než jak uvedeno tady v receptu