Re: Pěstování brambor v posekané trávě, listí, slámě

Autor: Anavi, Datum: 16.05.2022 11:40

Musím říct k tomuto, co jsem zmínila na počátku této diskuze, že komposty byly stále plné, ale od doby, co mulčuji štěpkou, nadrcenými stébly okrasných trav i posekanou trávou, není skoro do kompostu co dát, vlastně ho krmíme jen zbytky z kuchyně.

Takže letos jsme sotva naplnili jeden, kam plánuji dát melouny, druhá kóje po rozvezení hotového kompostu zeje prázdnotou!

Ale z výsledků mám radost - fakt se nám daří po roce vytvořit luxusní drobtovitý kompost bez viditelných zbytků čehokoli (jen skořápky tam najdeme).

Asi je to tím, že tam dokážeme dát najednou velký objem a proběhne ta horká fáze. Pak se ten objem teda dramaticky zmenší, ale je to kvalitka. Nastěhují se do toho mnou opěvovaní hnojáčci (červené žížaly) a ty teda odvádí perfektní práci. thumbs down love smileyNezbyde tam nic nerozloženého.

Přiznám se, že jelikož tam probíhá ta horká fáze, troufli jsme si tam naházet i myši z pastiček... po pár měsících po nich nebylo ani památky.



Anavi napsal(a):

No jéje... Začali jsme tím, že mám vysněné dva komposty :)... a další kupa už je vedle, takže hned, jak na podzim rozvozíme kompost, bude se moct založit další :)... to mě naplňuje štěstím. love smiley flower smiley grinning smiley

SPIKE napsal(a):

Tys získala velký pozemek, tak se rozjíždějí tvoje pudy, dosud držené nuceně na uzdě. grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 11:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pestovani-brambor-v-posekane-trave-listi-slame/read.php?1,1561841,1604512#msg-1604512