Pěstování brambor v posekané trávě, listí, slámě

Autor: Anavi, Datum: 18.05.2020 12:31

Jdu zase na radu...

Jelikož se postupně začínám věnovat pěstování zeleniny "ve velkém" :) a nechci se udřít, hledám různé alternativní postupy :).

Nezkoušela jste některá toto?

https://www.nasezahrada.com/pestovani-brambor-trave-ano-ci-ne/

https://www.mimibazar.cz/navod/9945-0-1/pestovani-brambor-v-trave

http://leva-net.webnode.cz/products/brambory-pod-slamou/

https://stastnilide.cz/jak-s-minimalnim-usilim-dosahnout-maximalnich-vysledku-aneb-brambory-v-trave/

https://www.zahrada.cz/forum/brambory/brambory-prihrnovane-posekanou-travou-294244/?kotva=brambory-prihrnovane-posekanou-travou-295207 

Co jsem zatím koukla na net a různé diskuze k tomu, tak 80% lidí mluví PRO. Jelikož posekanou trávou bychom mohli opravdu dláždit (každých 7-14 dní - v závislosti na počasí - toho máme valník :) ). Snažím se ji využívat na mulčování, postupně přidávám do kompostu, ale stejně stále hodně zbývá různě rozhrabáno po zahradě, aby to proschlo a nebyla z toho zahnívající hmota.

Takhle by odpadlo každoroční orání pole (na podzim obrátit, zarýt zelené hnojení, na jaře rozdrtit hroudy + udělání řádků) a ještě bychom se zbavili trávy :). Sázíme asi 40 kg brambor...!!! Když se to traktorem nařádkuje, tak se to sice jen do té rýhy pokládá, ale stejně se to pak musí potom vše ručně zahrnout, když to vyleze, tak zahrobkovat - docela vystaráno na pár odpolední :). A pak to sem tam vyplet... jo, asi to není potřeba, ale já se prostě nerada koukám na metrový plevel :(. Hledám tedy každý nápad, jak to zjednodušit. coffe smiley flower smiley Díky za tipy.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 05:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/pestovani-brambor-v-posekane-trave-listi-slame/read.php?1,1561841