Re: Jedlé květy a části rostlin

Autor: SPIKE, Datum: 23.06.2014 16:21

Denivky nejen pro krásu (převzato od Kuchařky ze Svatojánu)

 

PLNĚNÉ KVĚTY DENIVEK
100% vegan
Zajímavá a vynikající pochoutka. Denivky můžete jíst i syrové v salátu nebo květy sušit a použít jako ochucovadlo.
Do mixéru vložíme po 50 g nasucho pražených slunečnicových semínek a mandlí, 10 šalvějových lístků, 2 stroužky česneku a rozmixujeme. Přilijeme 5 lžic panenského olivového oleje, osolíme, přidáme 2 krajíce bílého chleba a rozmixujeme na drobenku, kterou... zvlhčíme rostlinnou smetanou na dobře tvarovatelnou pastu. 30 květů denivek opereme, vytrhneme pestíky a do každého vložíme lžičku náplně. Plněné květy narovnáme do vymaštěné zapékací misky. Na dvou lžících oleje osmahneme menší cibuli a dva stroužky česneku nasekané najemno, přidáme lžíci lahůdkového droždí, půl lžičky čerstvě tlučeného pepře a lžíci celozrnné špaldové mouky a umícháme jíšku. Vlijeme 150 ml mandlového mléka, osolíme a krátce povaříme do zhoustnutí. Omáčkou pokropíme květy v misce a pečeme na 200 stupňů dvacet minut až půl hodiny. Podáváme s pečivem.

 

Galerie:
10351167_748768948507650_5077719053213737664_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 16.04.2024 07:43
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jedle-kvety-a-casti-rostlin/read.php?1,1017384,1171255#msg-1171255