Re: BYLINKOVÉ RECEPTY

Autor: Anavi, Datum: 05.06.2014 09:28

MEDUŇKOVÝ SIRUP

 

5 litrů vody

20 dkg meduňky (ale čím více, tím lépe samozřejmě, těch 20 dkg je minimum)

10 dkg kyseliny citronové

5 kg cukru

pomůcka ke konzervování Dr. Oetker, 5 g

http://www.chemievjidle.cz/nakladane-potraviny/pomucka-ke-konzervovani-ovoce-a-zeleniny

***

Do pěti litrů vody se nastříhá omytá meduňka (klidně včetně natí). Zamíchá se to společně s kyselinou a nechá stát do druhého dne.

Druhý den se vytahají zhnědlé listy meduňky, do vody se vysype 5 kg cukru, ve kterém rozmícháme 2,5 g konzervantu - půl sáčku (kyselina sorbová, koupí se pod názvem Pomůcka ke konzervování, vyrábí Dr.Oetker).

Průběžně se rozmíchává cukr, až se zcela rozpustí (obvykle do druhého dne). Nechává se stát při pokojové teplotě.

Po rozpuštění cukru se to přecedí přes husté síto a nalije do vyvařených lahví a zavíčkuje se. NEPŘEVÁŘÍ SE!!!

Ukládáme naležato do studeného sklepa nebo do lednice.


Vytisknuto z www.week.cz dne 23.04.2024 23:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1161558#msg-1161558