Nováček-antitalent- jak na založení zahrádky?

Autor: simsima, Datum: 20.08.2008 14:26

Jsem nováček a totální antitalent na kytky...a přesto se snažím založit zahrádku. Vždycky, když se mi nějaká kytka, nebo keř líbí, tak zadávám do vyhledavače a pokaždé mě to naviguje sem smiling smiley, myslím, že za dobu, co jen čtu, to naprosto chápu- jste všechny moc šikovné.

Ale já stejně nechápu confused smiley. Prostě se mi to v té palici všechno motá a už nevím vůbec nic. A proto jsem se konečně odvážila i napsat. Během tří týdnů budeme mít zarovnaný pozemek a na něm konečně i pěknou ornici a oplocení. Vzhledem k tomu, že máme rohový pozemek, taky bych plot chtěla nechat nějak "kultivovaně" prorůst keři, které by jednou /kéž by co nejdříve/ vytvořily clonu, aby na nás nebylo vidět. Jenže-někde se mi něco líbí, tak buď je to jedovaté, nebo má trny- a já mám malé děti a plánujeme kočku sad smiley.

Tak bych chtěla poprosit o radu- co k plotu? A jde vůbec sázet keře ještě koncem září, začátkem října? Vím, ptám se jako totální "pako"....ale když já jsem kytkami fakt nepolíbená a na bytě, kde zatím bydlíme mi taky skoro nic nejde....vlastně jo, na balkoně mám krásný netřesky grinning smiley

Moc děkuji za rady....pokud budu moct budu se ptát dál...zase někdy příště.

Jooo a zahrádka je orientovaná na jihozápad a je fakt pidi- má rozměry 12,5 x 18,5m-kdy ta delší strana je podél domu.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 17:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/novacek-antitalent-jak-na-zalozeni-zahradky/read.php?1,111041