Re: Myši, krtci, hraboši ...

Autor: drahus, Datum: 09.12.2018 07:31

S naším problémem jsem začala ve špatné diskuzi (CHoroby a škůdci na rostlinách), ale patří to sem. Něco mi vyhrabává a přenáší hlínu, dělá velké hromady, ale asi to hryzec není.

Včera večer jsme u TV loupali ořechy od ségry, ale nevím , kde je vyhrabala, byly plné pavučin a červíků, tak jsme je jen nakřápli a asi půl kila dali do krmítka pro ptáky. Krmítko je na lakované trubce, síly lešenářské, ale bílé a hladké. výřka asi 130 - 140 cm nad zemí. Na ní je přišroubovaná upravená přepravka od coca coly a má to udělanou střechu šindelovou, či co to je. Včera jsme znova nalíčili pasti na krysy a jednu myší s tím, že opálený chleba jsem přitavila tavnou pistolí, aby nešel lehce stáhnout z hrotu a past zaklapla. Ještě, kdyby to přece jen byl hryzec, jsme tam nasypali zrní. Teď ráno je krmítko naprosto vymetené, pasti vyžrané a NEZAKLAPLÉ, jen malá myší ano, ale je prázdná a jinde, asi se to možná chytlo tlapkou a odtáhlo jí dál, než se vyvlíklo.

Večer pes naprosto bláznil a nechtěl se ani vyčůrat, jak lítal okolo terásky. Asi to tam bylo. Teď ráno už ne. Njn, je to nažrané, tak to někde v bezpečí chrápe. Od sousedů, pod jejich terasou je také smerem k nám díra, jak hrom a spoustu hlíny venku.

To jsou asi všechny indicie, co mám.

CO JE TO? A jak se toho zbavit? Už přemýšlíme, zda to není kuna? A jak na ní? Krmítko samozřejmě zrušíme, ale co dál?


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 17:31
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-mysi-krtci-hrabosi/read.php?1,20984,1521562#msg-1521562