Čím a jak často hnojíte balkonovky?

Autor: Anavi, Datum: 21.04.2007 21:55

http://www.lebis.cz/Section.aspx?sid=242

Hnojivo

Kdy začít přihnojovat?

Přihnojovat začněte 2 - 3 týdny po výsadbě. Můžete i dříve, záleží na velikosti rostlin a jejich kořenovém balu. Čím jsou rostliny větší, tím dříve můžete s přihnojováním začít. Muškáty začnou díky hnojivu rychle narůstat. Do května si takto předpěstované květiny v truhlíku vytvoří ideální základ pro bohatý převis a kvetení.


Jak často přihnojovat

Přihnojujte pravidelně do každé zálivky. Člověk jí také každý den. Stejně tak i Vašim balkonovým květinám dopřejte dostatek výživy. Největší přírůstky mají rostliny v létě, kdy při vyšších teplotách přijímají zvýšené množství vody a s ní zároveň i potřebné živiny. Právě v letním období oceníte zavlažovací misku truhlíku systém LEBIŠ, kterou můžete naplnit až pěti litry vody.


Jaká hnojiva doporučujeme?

Pro výživu rostlin používáme a doporučujeme krystalické hnojivo Ferty 3. Tekutá hnojiva, tyčinky a další "pohodlná" hnojiva se nám neosvědčila. Krystalická hnojiva mají výhodu v tom, že vždy víte, kolik živin rostlinám poskytujete. Navíc nekupujete vodu, jako u tekutých hnojiv. Tekutá hnojiva mívají většinou velmi nízkou koncentraci.

Jaké hnojivo v současné době používáme v Zahradnictví LEBIŠ?

Zahradnictví LEBIŠ používá a doporučuje krystalické hnojivo FERT.
Hnojivo FERT je celoroční a univerzální. Jedním hnojivem budete hnojit balkonové, pokojové a venkovní květiny, drobné ovoce a zeleninu, a to po celou sezónu.

Osvědčilo se nám následující dávkování: FERT - dvě odměrky do deseti litrů vody.


Přihnojujte pravidelně do každé zálivky, a to až do poloviny září.
V případě, že budete hnojit užitkové rostliny (zeleninu, jahody a podobně), dodržujte dávkování doporučené výrobcem hnojiva.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 05:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/cim-a-jak-casto-hnojite-balkonovky/read.php?1,10914