čtvrtek 28. března, 22:13 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Z čeho děláte drobenku?

Datum: 20.06.2007 13:26
 
Teď se budou hodně péct buchty s ovocem, poraďte jak na drobenku...winking smiley
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí1234
    Aktuální stránka: 4 z 4
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 19.09.2013 22:19
     

    Taky dělám nahrubo

     
  • Autor: Reklama

    Re: Z čeho děláte drobenku?

     
     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 19.09.2013 22:29
     

    takže recept: smoking smiley

    jakýkoliv omastek + jakýkoliv cukr + jakákoliv mouka v množství přiměřeně, přiměřeně winking smiley zamícháme a nasypeme na ovoce na koláči.

    A je to!

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil HanaK (20.09.2013 07:20)
     
  • Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.09.2013 17:12
     

    tak a teď mě ženy poraďte, kde sem udělala chybu, že mi drobenka na koláči ztvrdla ?? angry smiley 

     

    postup byl následující:

    5 dkg rozpuštěného másla, 5 dkg moučkového cukru, lžička vanilkového cukru a cca 12 dkg polohrubé mouky

     

    díky za radu.

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.09.2013 18:13
     

    máslo dávám jenom změklé, nikoliv roupuštěné...že by? confused smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.09.2013 18:17
     

    Ejko, já dávám máslo vcelku, ale proto se tomu říká žmolenka, když to žmouláš v ruce. A dámám cukr krupici a mouku hrubou. Už to mám v ruce, nesmí toho másla být moc, pak se to rozpeče. Já dávám tak 5 lžic cukru, 5 lžic másla ( přibližně ) a 7 lžic hrubý mouky. Když se mi zdá moc máslová, přidávám mouku.

    Když je hodně cukru a másla, tak se moc rozpeče. Teda dle mých zkušeností.

     
  • Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.09.2013 19:07
     

    já vytáhla recept z kuchařky (rok vydání 1970), ve které se píše: .

     

    .. v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme oba cukry, promícháme, na to pak za stálého míchání vsypeme tolik mouky, až se vše začne drolit. Hotovou drobenku odstavíme a vychladlou použijeme...

     

    jelikož se drolila, tak sem měla pocit, že se mi povedla, jenže po upečení koláče byla hodně tvrdá, příště asi radši zkusím žmolenku podle gabči grinning smiley

     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 01.10.2013 08:06
     

    Já mám drobenku na koláči moc drobivou eye rolling smiley , jak čtu Gabču, tak se mi asi rozpeče, zkusím přidat víc mouky thumbs down

     
  • Autor: tolman
    Status: nováček

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 01.10.2013 13:24
     

    Já dávám třtinový cukr, někdy skořici a kokos také. Je to parádní chuť a nemusí se potom sladit tolik.

     
  • Autor: Skokanka
    Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 27.10.2013 11:24
     

    Já taky někdy přidávám,podle toho,na co to je, do drobenky loupanej sezam nebo sekaný vlašs.ořechy

     
  • Autor: baghira
    Status: nováček

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 23.11.2013 15:16
     

    rozpuštěný tuk (Hera nebo máslo), hladká mouka a moučkový cukr. Množství tolik, aby vzniklo tužší těsto. Uplácám kouli a dám do mražáku. Mezitím udělám buchtu, z mražáku vytáhnu už tvrdou kouli a na buchtu ji strouhám struhadlem. Výhoda je ta, že se s tím líp manipuluje, nastrouhaná vrstva je stejnoměrnější než nadrobená a drobenka je mastnější, tj. není tak vysušená.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil baghira (25.11.2013 10:17)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 23.11.2013 18:52
     

    .... máslo vcelku, pol. mouku a moučkový cukr winking smiley

     
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.