pátek 29. března, 15:30 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Z čeho děláte drobenku?

Datum: 20.06.2007 13:26
 
Teď se budou hodně péct buchty s ovocem, poraďte jak na drobenku...winking smiley
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 1234 | další
    Aktuální stránka: 1 z 4
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 13:27
     

    rada od jaji:

    já dělám drobenku od oka asi čtvrtinu požadovaného množství tuku, čtvrtinu krystalového cukru a polovinu hrubé mouky

     
  • Autor: Reklama

    Re: Z čeho děláte drobenku?

     
     
  • Autor: Traged
    Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 13:35
     
    Já nemám rady, jen se těším na ten koláč. Doufám, že tady Kashice dáte podrobnej návod. A že se jí povede. A že si ho spolu vychutnáme. smoking smiley
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 13:43
     
    Tak já ji teda dělám taky od oka...tuk,polohrubá mouka a pískovej cukr.
     
  • Autor: Vladka
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 15:29
     
    Dělám podobně. Jen z hladké mouky, másla a kryst.cukru. Od oka.
     
  • Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 20:06
     
    Já to říkala co ženská jiná drobenka:-) a každá je dobrá thumbs down
     
  • Autor: Stano
    Status:

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 21:27
     
    A co se týče otázky, jakej je rozdíl mezi žmolenkou a drobenkou, tak mně se nabízí, že víc tuku - víc žmolenka, míň tuku - víc drobenka drinking smiley. A ještě mi řekněte, pekařky, hodí se žmolenka/drobenka i na nějaký nekynutý druh koláče, nebo výhradně na kynutý? confused smiley
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 21:36
     

    Na jakýkoli s ovocem.

    Matně si pamatuji dokonce recept na hrnečkovou buchtu, která se dělala tak, že základ byl drobenka (z kostky másla a nějaký ten hrnek cukru písku a polohrubé mouky), jen se ubralo pár lžic podle potřeby na posyp, pak se do zbytku kleplo vajíčko a přidalo mléko, prášek do pečiva. Nebylo to žádné vyloženě úžasné těsto, to ne, nejlepší na něm byla výroba, bych řekla, jako děcko mě totiž dělat drobenku v kvantech nesmírně bavilo, čili recept od tety byl to pravé grinning smiley.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 23:33
     

    Stano, tady jeden rychlý nekynutý, zaručeně dobrý, a téměř "nezkazitelný" koláč smiling smiley:

     

     

    Drobenkový koláč

    -----------------------

     

    1 hrnek cukru krupice

    2 hrnky polohrubé mouky

    1/8 másla (půlka kostky másla) – změklého

    1 vanilkový cukr

     

    Z toho zpracujeme drobenku.

    Odebereme 1 hrnek drobenky, do zbylé přidáme:

    necelý hrnek mléka

    2 vejce

    prášek do pečiva

    Dobře promícháme.

     

    Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem a posypeme drobenkou.

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

     

    Co se týká ovoce, tak jsem ho zkoušela s čerstvými jahodami, třešněmi, s kompotovanými jahodami, třešněmi, angreštem, ananasem nebo dám na plátky jablka, posypu hustě skořicí a cukrem krupicí, na to tu drobenku - výborný!!!

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 23:38
     
    Dámy a už jste zkoušely drobenku z oleje? Jde to taky. To mám radu od tchyně mé sestry - babča je kuchařka-důchodkyně.
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 20.06.2007 23:51
     

    Dasa: neznám, popiš smiling smiley

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.06.2007 00:06
     
    Anavi žádný zázrak jen místo másla dáš "přiměřeně olej do mouky a cukru" . Pak už záleaží na tom, jestli chceš aby se to sypalo hodně - tak dáš víc mouky a když chceš aby držela víc pohromadě -přikápneš olej.
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.06.2007 05:55
     

    Dášo,taky někdy použiju olej místo tuku.Improvizace...jsem kdysi měla těsto na plechu,hrábla do ledničky,tam jen ztuženej tuk...másla kousíček...Nic jiného mi nezbylo,hop nebo trop...No a výsledek dobrej,tak použiju,co mám při ruce..grinning smiley

     
  • Autor: alca
    Status: začátečník

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.06.2007 06:44
     
    Dělám buď svoji "klasiku" - polohr. mouka, mouč. cukr, máslo (Hera), nebo "kokosovou " variantu - polohr. mouka, stejné množství mouč. cukru a strouhaného kokosu a přiměřené množství sluneč.oleje. Má to trošku ten kokosový "šmak" tak jako obměnu.
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Z čeho děláte drobenku?

    Datum: 21.06.2007 07:12
     
    Alčo,ten kokos je dobrej nápad...thumbs down vyzkouším...
     
Stránky:  1234 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.