čtvrtek 28. března, 10:37 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Výchova a péče
hodnocení: 4.30
Aktuální kategorie: help   Vše > Moje dítě > Výchova a péče
Diskutujte! Máte se svojí ratolestí spíše starosti a nebo radosti?
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: zurina
Status: nováček
Klikni pro filtrování
Tagy: blb

Výchova obou rodičů

Datum: 04.10.2010 08:26
 

Dobrý den,mám 4 holčičku. Do nynějška jsem vychovávala malou téměř sama, protože tatínek nám jezdí na kamionu. Ve výchově jsem přísnější, hlavně u věcí jako je úklid, oblékání a u věcí, které by měla zvládat sama. S výchovou jsme na štíru, protože je to moje první dítě, tak spolu bojujeme, malá je strašně tvrdohlavá. Nějak jsme to zvládli a malá poslouchala a vše bylo v pořádku. Ted máme tatínka doma a je to katastrofa. Já zakážu, tatínek dovolí, nemůžeme se na výchově absolutně v ničem shodnout, tak toho malá patřičně využívá. Teď momentálně si všechno vybrečí, je to strašné, protože brek nemůže zastavit a je schopná brečet klidně i hodinu, dvě. U tatínka si samozřejmě vše vybrečí. Mě momentálně úplně ignoruje, neposlechne mě v ničem, nemůžu jí ani obléknout, nemůžu vůbec nic jako kdybych neexistovala. Co mám dělat, jak se k ní mám chovat, aby mě takhle neignorovala?

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345678910
    Aktuální stránka: 10 z 10
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Ankaj

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 06.11.2010 14:37
     


    Hanule napsal(a):

    Což je odpověď na to, proč je nápadně angažovaný neregistrovaný nick přicházející odnikud pokládán za nevychovaný anonym.

    To je velmi elegantně napsáno.thumbs downAle já se stejně někomu pomstím, zkrátka jsem už taková. Mám z toho dokonce špatné spaní, ale nedovedu si pomoct, je to silnější než já.sad smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Výchova obou rodičů

     
     
  • Autor: Ram
    Status:
    www.bmprofit.cz

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 06.11.2010 18:04
     


    Ankaj napsal(a):
    Ankaj napsal(a):

    Ale oni mají pravdu. Asi ví o výchově dětí víc než ty.

    Pro Rama: Předešlý příspěvek jsem nepsala já. Někdo zneužil moje jméno.
    eye rolling smiley Máte tohle zapotřebí? Jestli chcete po Ramovi plivat a střílet, tak bojujte pod svými přezdívkami. Máte důvody se za sebe stydět?

    Dobrá výchova příkladem pro vaše děti, Zurina, Iriska, Amee, Anavi, Majka, Evca, Wzteklina.thumbs up thumbs up Pro Jackovy ne, protože ten děti evidentně nemá a v časopisech pro amatérské psychology o slušném chování pro dospělé asi nepíšou.


    Ankaj, neregistruj se tady na weeku, nebo se ti pak stane jako mně, že ti "slušní" diskutující co ti dnes jen nadávaj do podvraťáků si tě najdou a budou tě navíc ještě otravovat výhrůžnými esemeskami jen proto, že se jim nelíbí tvé názory.

    Děti nevychováš tím, že odejdeš do vedlejší místnosti a blb zůstane blbem i kdyby se registroval desetkrát, tak mu nikdo nezabrání, aby se za někoho vydával, protože škodit to je zábava.

    Takže alespoň vidíš co se tu taky vyskytuje za sebranku.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 07.11.2010 19:56
     

    S dovolením se musím ohradit proti nařčení z nějakých manipulací. Buď přispívám pod svým registrovaným nickem nebo držím hubu.

    A sms posílám jen svým přátelům, co je mám v adresáři. To jen pro doplnění.

    Mimochodem, moje děti, ač to nechápu, jsem asi vychovala dobře. Ne, že bych to tvrdila já, ale slyším to od těch, co s nimi přijdou do kontaktu. A taky mi to párkrát řekli i ti moji smradi love smiley Jsou už dospělí a udělali si na věc svůj názor. Tak snad na tom i něco bude.

     
  • Autor: Ram
    Status:
    www.bmprofit.cz

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 08.11.2010 19:30
     


    Ankaj napsal(a):

    Dneská mám zase den. eye rolling smiley Evčo promiň. please smiley Napodobuju sama sebe, budu si muset šlehnout ještě jeden, nebo snad raděj dva prášky. Něco ti prozradím - žádný mail v cizině si zřizovat nemusíš, můžeš tam napsat jakoukoli vymyšlenou adresu.

    Ankaj napsal(a):

     

    Evca napsal(a):

    Pokud se mi povede vychovat děti tak,že budou schopny se zaregistrovat a nebudou na netu blábolit nesmysly(nemluvě o pracném zřizování si emailu v cizině)budu spokojená,protože vidím,že některým rodičům se výchova moc nezdařilathumbs up


    Jo aha, tak to ty mne napodobuješ z výchovných hledisek pro tvoje děti. thumbs down Normálně rodiče se snaží děti vychovat k tomu, aby byli slušní lidi, pomáhali si, nepodváděli, neuráželi, nelhali a za nikoho se nevydávali. Nenávist z tebe jen kape, něco hrozného se ti asi v životě děje.škoda.

    Nevím, proč bych se měla registrovat, v podmínkách téhle diskuse to není. Původně jsem myslela, že jsem přišla mezi slušné lidi, že mezi váma žádný podvraťák nebude,ale bohužel... Zřejmě nějaká chyba ve výchově.grinning smiley

    Omlouvám se vám všem, jste slušní lidi, to já jsem vylízaná palice, ten podvraťák, co sem přišel otravovat. Zřejmě nějaká chyba ve výchově.eye rolling smiley

    Asi tě rodiče neposlali včas do vedlejší místnostiwinking smiley

     
  • Autor: tomasus
    Status: nováček

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 07.08.2014 13:17
     

    Hlavní je domluvit si jasný pravidla a nedohadovat se před dítětem...

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 04.06.2015 21:02
     

    Děti s volnou výchovou zažívají dva nejhorší lidské pocity. Nejistotu a bezmoc

    Dítě, ilustrační foto - Foto: Fotobanka Stock.xchng

    Dítě, ilustrační fotoFoto: Fotobanka Stock.xchng

    Žádné dítě se nenarodí jako nevychovaný člověk, říká pelhřimovský etoped, přední český odborník na poruchy chování Zdeněk Martínek. „Hlavní úlohou výchovy je to, aby z dítěte vyrostl normálně fungující jedinec. Pokud má nějakou specifickou poruchu, což je například ADHD, vyskytuje se u pěti procent dětí, za to rodiče opravdu nemohou. Větší procento je těch nespecifických poruch. Opoziční vzdor, krádeže, záškoláctví, každá závislost. Tyto poruchy vznikají z 99 % nesprávnou výchovou rodičů,“ upozornil v Dobrém dopolední Tamary Peckové Zdeněk Martínek.

    Pelhřimovský etoped takovým dětem říká bezhraniční, což jsou děti, které jsou v rodině nevedeny, mají volné hranice, stávají se hyperaktivními. „Najednou rodiče vidí, že si s ním neporadí, takže dojdou do nějakého zařízení, kde chtějí papír. Často přijdou, že dítě má ADHD, a my na to potřebujeme papír, jakmile ho dostanou, tak rodič má omluvu pro chování toho dítěte. On má poruchu, on je chudák nemocný, my s tím nic nemůžeme dělat, ale ostatní okolí si s tím poraď,“ popisuje praxi, se kterou se Zdeněk Martínek často setkává.

    On má problém s chováním, tady mi ho spravte, já si dojdu nakoupit a pak se pro něj vrátím  

    Žádná terapie u dítěte nemůže fungovat bez intenzivní spolupráce s rodičem. „Je běžné, že rodič nám přivede dítě a řekne: prosím vás, on má problém s chováním, tady mi ho spravte, já si dojdu nakoupit a pak se pro něj vrátím. Když po tom rodiči chci nějakou změnu, v 60 % se postaví do pozice: to je ale těžký změnit,“ vypráví Zdeněk Martínek.

    Dítě by mělo od raného věku prožívat laskavou dominanci. „Já tě mám rád, dávám ti najevo svou lásku, ale jsou určité mantinely, které nepřestoupíš. Pokud je překročíš, poneseš přirozené následky. Druhá věc, která začíná za naší výchovy mizet, je zážitek ohraničené touhy. Každá touha musí být ohraničená. Není nic horšího než neohraničená touha, to znamená, že dítě po něčem touží a ví, že toho nedosáhne, to vede k sociálně patologickému chování v dospělém věku. To jsou krádeže, loupeže,“ upozorňuje Zdeněk Martínek.

    Pokud si dítě nebude vážit materiálních věcí, nemůže si vážit mezilidských vztahů 

    Rodičům, kteří navštěvují pedagogicko-psychologickou poradnu, pan Martínek říká, že pokud nenaučí své dítě po něčem toužit, nenaučí ho ničeho si vážit. „Pokud si dítě nebude vážit materiálních věcí, nemůže si vážit mezilidských vztahů. To jde ruku v ruce. Moderní doba většinu rodičů tlačí k tomu, aby předčasně uspokojovali materiální potřeby dětí. Aby nebyl outsider, honem ten tablet, honem rifle. Nenecháme dítě přirozeně toužit, tím ho zbavujeme toho hlavního motoru, který nás žene dál. Proto říkám, že dítě nesmí dostat všechno hned, nechte ho si na něco počkat,“ vysvětluje Zdeněk Martínek.

    Zdeněk Martínek - Foto: Milan Kopecký

    Zdeněk MartínekFoto: Milan Kopecký

    Zdeněk Martínek změny ve výchově dětí začal vnímat okolo roku 1989. „Po revoluci se povolily hranice. Máme pocit, že když dětem všechno povolíme, bude vyrůstat demokraticky. Je tragédie, když se pětileté dítě v poradně lomcuje ode zdi ke zdi. Jestliže si rodič neporadí s pětiletým dítětem, co bude dělat s třináctiletým,“ ptá se Zdeněk Martínek.

    Bezhraniční dítě prožívá nejistotu. A dva nejhorší pocity, které člověk může prožívat, je nejistota a taky bezmoc. A děti s volnou výchovou bezmoc cítí. Rodiče se k takovým dětem chovají jako k řece, které nikdo nedá koryto. A co dělá taková řeka? Škodí. Rodiče spoléhají, že to koryto dá dětem škola, ale ta to rozhodně neudělá,“ varuje Zdeněk Martínek.

     
  • Status: nováček

    Re: Výchova obou rodičů

    Datum: 15.12.2015 10:54
     

    Ahoj

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Výchova a péče (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.