pátek 29. března, 11:34 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Velikonoční pokrmy

Datum: 04.04.2007 17:42
 

Prosím o vyzkoušený recept na mazanec. Já dělám z těsta na vánočku, ale nechám se inspirovat.

Beránek jde i z toho těsta na bábovku s rumem?

A ještě jak děláte nádivku.

Díky.winking smiley

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 10 z 11
  • Autor: micina
    Status:

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 19.04.2019 16:01
     

    Dekuju flower smiley To zni velice jedle, ukladam si do receptiku a zkusim si predelat do sve delenky, s rostlinnou smetanou tongue sticking out smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Velikonoční pokrmy

     
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 19.04.2019 16:15
     

    Micino, původně mají být všechno šlehačky, že prý se smetanou na vaření to nejde, ale jde! Podle mne je těm pudinkům jedno, jaká je tekutina. Tři šlehačky je šílená kalorická bomba.

    Já dřív držela dělenou, abych zhubla, ale ani omylem. Je pravda, že jsem měla trávení tak nějak v cajku. Jenže mě to nebavilo stále přemýšlet, co ten den - týden můžu a co ne a manžel jí se mnou držet nechtěl.

     
  • Autor: micina
    Status:

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 19.04.2019 16:27
     

    Drahusko mne to vzdy pomahalo, ale jak mam posledni dobou problemy s tlakem a se srdcem tak taky nefunguje, ale uz jsem si na to zvykla a jedu tak nejak automaticky

    rostlinne smetany mam, akorat potrebuji rostl.slehacku, navecer razim do Tesca, snad budou mit, stejne si chci udelat mazanec a potrebuju rostl.mleko, mam tady jahody z Lidlu, dokonce jsou sladke, nejaky kompot se tady taky najde

    a dufam ze budou mit nejake kytky, nektera z vas psala ze meli surfinky, tak se asi nevratim jen se slehackou grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 20.04.2019 13:16
     
    58420200_10211868287376804_7240510679969431552_n.jpg
    Další fotografie:

    Mazanec i beránek jsou z celozrnné a špaldové mouky, nádivka je klasika, jen místo uzeného masa dávám pečené vepřové.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (20.04.2019 13:40)
     
  • Autor: micina
    Status:

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 20.04.2019 13:49
     

    Máš to parádní tongue sticking out smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 21.04.2019 08:59
     

    Spi , to je dobrot mls smiley

    Chtěla jsem se zeptat, můžu dát obalené, neosmažené řízky do mrazáku ?

     
  • Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 21.04.2019 09:14
     

    A krásnejch dobrot. thumbs down

    Kordulko, za mě určitě každý proložit igelitem. Po rozmrazení to chce před přípravou jemně projet strouhankou. Není to úplně jako čerstvé obalený ale dobrý. Já před smažením máčím řízky v bílcích rozšlehaných s vodou,někdo užívá i pivo. Tam se nemusí ani projet strouhankou.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 21.04.2019 09:46
     



    regina.mocova@gmail.com napsal(a):

    A krásnejch dobrot. thumbs down

    Kordulko, za mě určitě každý proložit igelitem. Po rozmrazení to chce před přípravou jemně projet strouhankou. Není to úplně jako čerstvé obalený ale dobrý. Já před smažením máčím řízky v bílcích rozšlehaných s vodou,někdo užívá i pivo. Tam se nemusí ani projet strouhankou.

    ......děkuji, tak jsem to udělala dobře, často se nestává, že bych to přehnala s řízkama, ony tam dlouho nevydrží

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 12.04.2020 21:02
     
    93392847_10214335792462889_1223333868472369152_n.jpg
    Další fotografie:

    Včera jsem upekla mazance a dnes nádivku.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 03.04.2021 12:05
     
    168385706_10216627369670887_4188457635331925436_n.jpg
    Další fotografie:

    Beránek je z kynutého těsta, nějak v troubě ztratil původní tvar. grinning smiley

    Velikonoční nádivka je dost vypečená, asi jsem ji měla dát do menšího pekáčku.

    Mazanec možná udělám v pondělí, ale dost možná ho dělat nebudu vůbec. Je to stejné těsto jako je ten beránek, tak možná až časem, až bude chuť na kynuté těsto.

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (03.04.2021 20:36)
     
  • Autor: Kika
    Status:

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 03.04.2021 15:14
     
    20210403_140427.jpg

    Spike, delala jsem take na velkem plechu, ale nevim, jak ji mas vysokou.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 03.04.2021 15:51
     

    Děvčata, máte lákadla mls smiley , neboť já nádivku miluju, ještě jsem ale nedělala, plán je grinning smiley , hlavně pro mě houby a kopřivy winking smiley

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 03.04.2021 17:08
     

    Ten beránek se mi líbí thumbs downjá jsem včera upelka věnec s ořechovou náplní a dnes roládu tmavou,podle weekovské kuchařky.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 03.04.2021 20:40
     



    Kika napsal(a):

    Spike, delala jsem take na velkem plechu, ale nevim, jak ji mas vysokou.

    Hodně málo, cca do 5 centimetrů. Rodičům jsem dala prostřední část, mně ty opečené okraje chutnají. A těch kopřiv tam je opravdu hodně (to vidím dle odlišné barvy tvé a mé nádivky smoking smiley ).

    Já tedy ty hodně vysoké nádivky nemám moc ráda, často bývají i dost namočené a tudíž nenadýchané, spláclé, připomíná mi to potom zapečené těstoviny ze školní jídelny - lojovatou hroudu, slepenec, což bylo taky jídlo, které jsem obcházela obloukem.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Velikonoční pokrmy

    Datum: 06.04.2023 22:52
     

    Vytahují nahoru. Zítra chci péct beránka a nevím jakého.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.