![]() |
úterý 21. března, 04:31 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Morgan, abych si to ujasnila: existuje pomalý a pak ještě římský? Nebo to jedno jest?
Nemám ani pomalý, ani římský, ale tuším, že přímo o římském už tu jedna diskuze byla. Zkusím najít.
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
[www.week.cz]
Tady to je
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Holky mám římský hrnec, výhodou je že se vaří celé jídlo najednou na dno dám brambory promíchám se zeleninou a na to většinou kuře osolené a okořeněné jak jste zvyklé. Hlavní vtip je v tom že hrnec i víko před pečením asi půl hodiny ponoříte do vody on nasákne a vy nemusíte podlévat je pomalu pečete, dává se zásadně do studené trouby.
Kdyby jste ho kupovaly bacha některé jsou glazované, líp se to asi myje ale to hlavní kouzlo je fuč.
O pomalém na elektriku jsem slyšela, ale neznám. Římský je klasika asi keramický, prostě hliněný
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
včera jsem právě vyhrála jeden římský pekáč v aukru.
tahle diskuze se mi náramně hodí.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Helí existuje na něj i kuchařka zítra ji pohledám a napíšu ti kdo ji vydal
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Jají, děkuji.
něco k tomu ještě nahledám na netu a pak se budu předvádět.
kdo to ale bude jíst??? Já už mám zase pověstné letní nechutenství
moje strava opět :kafe-cíga-vůně květin

(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Helí přijeď seš v tomhle stadiu ideální návštěva
ne opravdu nemohla bys na víkend??? Nebo na dýl kdyby Ti nevadilo, že tam budeš sama
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Jáji, vidíš jaká jsem? jak jsem stále někde, tohle pozvání jsem úplně přehlédla. No, však jsme už domluvené.
Mám prosbu k vlastníkům římských pekáčů. Jelikož mám hrnec z druhé ruky, tak k němu bohužel nemám návod k údržbě. Jak se vlastně tenhle kus nádobí meje? Můžu normálně s Jarem nebo jen tak teplou vodou? Jelikož není nový, tak bych si ho ráda vydrbala.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Helí umýt se může, ale moc z toho co na něm je neodstraníš, má prostě patinu a i trošku vůni po všem co se v něm vařilo. On je pórovitý, aby do něj mohlo nasáknout při namáčení co nejvíc vody to je to hlavní kouzlo vaření v něm.
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Jáji, prosím radu.
Když do něj dáš kuře a brambory nebo třeba něco jinýho, jak dlouho a na jakou teplotu to pečeš, aby to mělo kůrčičku. Nebo se tam křupavá kůrka nedělá?
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Vytahuju diskusi
abych mohla pochválit tohle nádobí.
Nemáte tip na další, nějaké extra recepty?
Je to paráda!!! Nastrkám ingregience , zavřu do trouby a jdu si dělat něco jinýho ( ponejvíce, vysedávat u PC
)
