![]() |
úterý 21. března, 04:31 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření v pomalém a římském hrnci
Morgan, abych si to ujasnila: existuje pomalý a pak ještě římský? Nebo to jedno jest?
Nemám ani pomalý, ani římský, ale tuším, že přímo o římském už tu jedna diskuze byla. Zkusím najít.
[www.week.cz]
Tady to je
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Holky mám římský hrnec, výhodou je že se vaří celé jídlo najednou na dno dám brambory promíchám se zeleninou a na to většinou kuře osolené a okořeněné jak jste zvyklé. Hlavní vtip je v tom že hrnec i víko před pečením asi půl hodiny ponoříte do vody on nasákne a vy nemusíte podlévat je pomalu pečete, dává se zásadně do studené trouby.
Kdyby jste ho kupovaly bacha některé jsou glazované, líp se to asi myje ale to hlavní kouzlo je fuč.
O pomalém na elektriku jsem slyšela, ale neznám. Římský je klasika asi keramický, prostě hliněný
včera jsem právě vyhrála jeden římský pekáč v aukru.
tahle diskuze se mi náramně hodí.
Helí existuje na něj i kuchařka zítra ji pohledám a napíšu ti kdo ji vydal
Jají, děkuji.
něco k tomu ještě nahledám na netu a pak se budu předvádět.
kdo to ale bude jíst??? Já už mám zase pověstné letní nechutenství
moje strava opět :kafe-cíga-vůně květin

Helí přijeď seš v tomhle stadiu ideální návštěva
ne opravdu nemohla bys na víkend??? Nebo na dýl kdyby Ti nevadilo, že tam budeš sama
Jáji, vidíš jaká jsem? jak jsem stále někde, tohle pozvání jsem úplně přehlédla. No, však jsme už domluvené.
Mám prosbu k vlastníkům římských pekáčů. Jelikož mám hrnec z druhé ruky, tak k němu bohužel nemám návod k údržbě. Jak se vlastně tenhle kus nádobí meje? Můžu normálně s Jarem nebo jen tak teplou vodou? Jelikož není nový, tak bych si ho ráda vydrbala.
Helí umýt se může, ale moc z toho co na něm je neodstraníš, má prostě patinu a i trošku vůni po všem co se v něm vařilo. On je pórovitý, aby do něj mohlo nasáknout při namáčení co nejvíc vody to je to hlavní kouzlo vaření v něm.
Jáji, prosím radu.
Když do něj dáš kuře a brambory nebo třeba něco jinýho, jak dlouho a na jakou teplotu to pečeš, aby to mělo kůrčičku. Nebo se tam křupavá kůrka nedělá?
Vytahuju diskusi
abych mohla pochválit tohle nádobí.
Nemáte tip na další, nějaké extra recepty?
Je to paráda!!! Nastrkám ingregience , zavřu do trouby a jdu si dělat něco jinýho ( ponejvíce, vysedávat u PC
)