čtvrtek 28. března, 18:57 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: hespa
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Úprava králíka

Datum: 29.12.2006 11:19
 

Přetáhla jsem to z [www.labuznik.com] a trochu upravila.

 

vyobrazení Bezkonkurenční králík
kategorie: králík

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 24 hodin

Ingredience:
1 králík
2 dcl vody( 2-3dcl bílého vína)
2 dcl oleje (jen necelý dcl,bylo to hodně mastný)
lžička pepře
lžička mleté sladké papriky
5 stroužků česneku nakrájeného na plátky
2 velké cibule
1 lžice plnotučné hořčice
3 lžíce jemného kečupu
sůl
špetka pálivého koření dle vlastního výběru a já ještě přidala lžičku namíchaného italského nebo provensálského koření(bylinky)

Příprava:
Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.

Doporučená příloha:
Bramborový knedlík

 

 

Holky,vonělo to po celým bytě . nakonec jsem ten přebytečný olej vybrala, dala trošku másla,j ak radí a ještě trochu stříkla tím vínem nebo se dá i vodou.(ale malinko)

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 11:33
     
    mňam. Tak já dnes dělám klasicky svíčkovou z králíka. Ještě mne překvapilo v kuchařce, že králík na smetaně se od svíčkové dost liší. Já to považovala za podobnou úpravu.
     
  • Autor: Reklama

    Re: Úprava králíka

     
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 12:56
     

    Když jsem toho čmuchálka dostala,hned mě mladá upozorňovala že na smetaně ani na paprice ho nechce. Naštěstí ho v téhle úpravě taky nemusím,ale jako svíčkovou bych ty zbylá stehna udělat mohla. Zatím jsou v mrazáku.

     

    Moni,chci se zeptat,jestli taky králíka po zabití máčíš asi 1 - 2 dny ve studené vodě. Dělala to vždycky moje sestřenice,že ho na 2dny potopila. Pak prý je křehčí.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 13:50
     

    hespo...tak to neznám.  Tenhle byl náš první z NAŠEHO chovu. Takže při dalším to vyzkouším.winking smiley  Muž zabíjí a stahuje (prý kolem zadku má trochu problém, jinak to jde), já porcuju a vařím.

    Těším se na další recepty.

     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 14:36
     

    Králík s kombinací česneku, cibule a kečupu je vždycky dobrý. Taky dělávám podobnýho....

    Jeden z dobrých receptů je králík na křenové omáčce. Znám ho už nejmíň dvacet let. .

    Taky jsme králíky chovali a zabíjeli i po třiceti. To pak byl králík každou neděli a tak jsem sháněla nový a nový recepty. Kdybyste sháněli nějaký recept, napište, mám několik "králičích" kuchařek.

     

    Králík na křenové omáčce:

    Naporcovaný králík, máslo, cibule, zelená petrželka, tymián ( nebo provensálské koření), bobkový list, celý pepř, ocet, šlehačka, hladká mouka, křen ( čerstvý nebo křenovou pastu), cukr,sůl

    Na másle zpěníme cibuli. Přidáme tymián, nasekanou petrželku, bob. list, pepř a na tomto základě mírně osmahneme porce králíka. Přidáme asi 2 lžíce octa, zalijeme vařící vodou, osolíme a dusíme do měkka. Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku. Měkké maso vyjmeme, nalijeme šlehačku s moukou a dobře povaříme. Přecedíme a propasírujeme. Přidáme podle chuti křen a dochutíme na sladkokyselo.
    Podáváme s houskovým knedlíkem.
    Myslím, že by tahle omáčka byla stejně výborná ii s jiným masem.

     

    P.S.

    hespo - když jsem četla název týhle diskuze, nevím proč, ale myslela jsem, že chceš králíka nějak decentně ostříhat grinning smiley   Asi už je na mě všeho letos o Vánocích dost spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 14:45
     

    Jé ahoj Benjo. Dík za recept, vyzkouším. Pro další recepty psát na tvé stránky??

    mám na tebe dotaz v galerii u Mračňáku.winking smiley

     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 15:02
     

    Ahoj Mono,

    jj, jakmile budeš shánět recept, písni mi na stránky do diskuze, jsem tam denně.

    U mračňáku máš odpověď smiling smiley 

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 19:07
     
    Mončo, já myslím, že králík na smetaně a svíčková z králíka, to je jiné jídlo, ne?
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 19:30
     

    Benjo...tvé stránky mám v oblíbených, budu-li potřebovat, písnu ti tam.

    Anavi..no jasně. Já měla představu, že je to hodně podobné. Omyl, no.grinning smiley

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 19:46
     
    Benjo...sos...omyl, nemám tvé stránky. Měla jsem je před znovuinstalováním PC. Ale teď nemám.confused smiley
     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 19:58
     
    Mono, tady jsou: [jakodoma.webgarden.cz]
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 29.12.2006 20:14
     
    Benjo..dík, už jsou na svém místě.winking smiley
     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 03.01.2007 15:11
     

    Ahoj Benja, tak jsem si honem utíkala dát tvé stránky do oblíbených a já už je tam měla.thumbs down

    Jen jsem na ně trochu pozapomněla,tak už jdu nahlížet,jestli zrovna dneska, něco z toho nepoužiju. spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Úprava králíka

    Datum: 15.11.2007 15:34
     
    ... a recepty na králíka. Lado, Majko - vám hledám práci winking smiley
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Úprava králíka

    Datum: 15.11.2007 19:27
     
    Snad nechceš,abychom tě ještě zásobovaly receptama... grinning smiley Prohlídni kuchařky,uvař a dodej... grinning smiley
     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.