středa 24. dubna, 08:45 Svátek má Jiří
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Tiramisu po česku

Datum: 21.02.2010 11:32
 

Tak mě navnadila suee a zakládám téma věnované přímo této dobrotě.

Existuje spousta receptů, tak mě zajímá, která z vás má ten nejlepší winking smiley

Zítra sem hodím ten můj...

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12345 | další
    Aktuální stránka: 1 z 5
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 12:30
     

    dělám tenhle:

    [www.recepty.cz]

     

    nám chutná moc, někdo možná tu chuť pomaz. másla nemusí

     
  • Autor: Reklama

    Re: Tiramisu po česku

     
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 12:32
     

    Nám taky chutná.

     
  • Autor: doktor1
    Status: nováček

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 14:05
     

    dělám z lučiny, podle Ljuby Hermannové

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:37
     

    Já doposud právě taky z Lučiny, ale nebráním se vyzkoušet něco nového. Ono to pomazánkové tam vůbec nebylo cítit.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:47
     

    Dělám to z pomazánkového másla. mls smiley Ale tu Lučinu musím vyzkoušet - tu já ráda. kde je recept?

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:53
     

    Už se s tím šinu... grinning smiley

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:56
     

    Už jsem ti to chtěla zeditovat winking smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:57
     

    Já ochutnala párkrát to pravé z mascarpone a tomu se bohužel nic nevyrovná sad smiley to pomazánkový mi tam prostě vadí. A mascarpone je drahý, tak ho radši vůbec nedělám winking smiley Ale jedla jsem to jen někde na návetěvě, tak třeba teta neměla ten správný recept, na mě tam toho másla bylo prostě moc a málo té kávové příchutě..

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 15:59
     

    Ono je lepší dát víc šlehačky.

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 16:00
     

    musím mrknout na ty vaše recepty...

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 16:01
     

    Tiramisu s likérem

     

    2 sáčky dětských piškotů

    3 vajíčka (rozdělit na žloutky a bílky)

    1 vanilkový cukr (téměř to neosladí, je možno použít cukru víc)

    450 g tvarohové hmoty (možno použít tvaroh, Lučinu, zakysanou smetanu - já to většinou nějak míchám podle toho, co mám zrovna v lednici)

    1/2 šálku mandlového likéru Amareto (nebo kupuji oříškový nebo mandlový koňak, rum mi v tom moc "nejede")

    3/4 šálku silné rozpustné kávy (chce to fakt silnou, aby to bylo hořké)

    kakao (hořké, ne Granko)

     

    Našleháme sníh ze tří bílků. Do jiné mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, 3 žloutky a rozmícháme. K tomu přidáme našlehané bílky a lehce rozmícháme.

    Na dno dortové mísy dáme část tvarohové hmoty (pouze na pokrytí dna). Vychlazenou kávu smícháme s likérem. Piškoty ponoříme do této směsi a hned je vyjmeme (nesmí se rozmáčet!) - nejlépe namáčet po jednom nebo dát na talíř a pouze na to tu tekutinu nacákat. Klademe do dortové mísy střídavě piškoty a 1/3 tvarohové hmoty. Končíme tvarohem, který posypeme kakaem. Někdy jsem si vyhrála a vystřihla z papíru nějaké tvary, položila na bílý tvaroh a "přepudrovala" kakaem, vypadá to hezky. Pro tvořilky žádný problém winking smiley

    Dáme nejméně na 12 hodin uležet na chladné místo. (Tato fáze se zatím u nás moc nedaří grinning smiley).

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 21.02.2010 21:18
     

    Tak tahle verze s čerstvými vejci mě moc neláká, asi bych z toho neměla dobrý pocit eye rolling smiley ale kdybych nevěděla určitě by mi chutnalo grinning smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 22.02.2010 00:09
     


    suee napsal(a):

    Tak tahle verze s čerstvými vejci mě moc neláká, asi bych z toho neměla dobrý pocit eye rolling smiley ale kdybych nevěděla určitě by mi chutnalo grinning smiley

    aha, tak to já neřeším. Když mi při vaření zbyde žloutek, hodím do něj cukr, zamíchám a už to do sebe tlačím. a nikdy nic.

     
  • Autor: Simi
    Status:

    Re: Tiramisu po česku

    Datum: 22.02.2010 11:49
     

    Souhlasím se Suee, že originálu se nic nevyrovná. Dělala jsem falešné tiramisu z pomazánového másla a bylo to dobré, ale jak originál to vůbec nechutnalo. Občas když se šiknu a koupím mascarpone ve slevě tak hned tiramisu udělám a je hned pryč. mls smiley

     
Stránky:  12345 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.