sobota 20. dubna, 14:27 Svátek má Marcela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
CRP neřešili, dnu vyloučili,prskla jsem na to Ichtoxyl...snad tím nic nepokazím.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Ichtoxyl? Ten je snad na vytažení bordelu z rány a podobně, ne? fakt nevím
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Dohrabala jsem se až teď k PC - Ivčo, Ichtiol určo nenenene -ten je tak dobrý na různé abscesy, nikoliv na otok - strouhané brambory odzkoušené nemám, s tvarohem dobrá zkušenost - tvaroh, hadra, zamotat - radí všichni ledovat, nedávám (jsem mimoň, léčím teplem) ... skorosnacha má takhle oteklý prst už snad 10 dnů, vyzkoušela vše, nakonec usoudila - jak přišlo, odejde, radila jsem jí přecvaknout snubní prsten, nechce ... vyplela kus zahrady, vaří, pere (no, jak by řekl můj chlap - pere pračka), jezdí a venčí koně ... prst neexplodoval, ale také nesplaskl, u dr. nebyla ....
www.majkaj.webg..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Taky jsem chtěla napsat tvaroh.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já bych ledovala, pokud to nezabere, zkouším ještě opak, to je horký obklady. Povětšinou jedno nebo druhý zabere. Věstšinou vyzkouším ještě vnitřně Aspirin.Originál od Bayera považuju za účinnější.Pro případ nějakých revmatických záležitostí.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já si ten Aspirin snad budu muset koupit .. do prkna, a psíboudy ... a to jsem dnes byla na skok v civilizaci, ovšem stejně zbytečně .... elektro bylo z technických důvodů zavřené a já byla tak rozhozená, že jsem ani mé oblíbené zahradnictví nenavštívila. Ale koupila jsem si ledvinový čaj .
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Holky, tak nakonec 4x dr, nikdo z toho není moudrý. Skončila jsem u atb a višňáku.. .pomalu to splaskává. Ale fakt pomalinku.. nevím, kýho ďasa mi tam kdo nasadil. Tvaroh vůbec nefungoval... a to ho mám taky odzkoušený na vše.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Ivčo, díky za info, i když ne zrovna (bojím se napsat pozitivní) ... myslím na tebe celý weekend (ne, že bych neměla na co myslet a co dělat, ale já už to mám tak nějak nastavené ...) .... višňák by zabrat mohl ... potom mne napadl ještě obklad buď z řepíku a nebo pro změnu z jílu (slín, zemina, prostě žlutá jílovice - řeší se podobné "nepohodlí" u koní, občas) ... nebo starý, profláknutý, už Haškovým Švejkem, dnes už se dělají sofistikovanější i s konopím, "opodeldok" .... není ve tvém prstu (do prkna je prstu nebo prstě ) náááááááááhodou nějaký revmatologický problém ? nebo štípnutí muchničkou - ono moc znát není, někdy ani nesvědí, kamarádce přivodilo "růži" na noze, kamarád druhý téměř sloní noha u kotníky - samože ATB.
Já takhle kdysi (kurňa, už si jako Švejk připadám, jenže opravdu jsem délepamatující) si přivodila víc než sloní nohu - štíplo cosi, já s Randapovým postřikem nešla pozpátku, ale dopředu, s obnaženými kotníky - do rána otok maxi - hody, starostovic žena musí být čupr, obsluhovat, obskakovat, tancovat - fofr pohotovost - do pár hodin zabral takový ten tekutý pudr, který se dává na neštovice ..... kdybych nezažila, nevěřila bych.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Pečící papir zmuchlat, namočit do vody, vyždímat v ruce a krásně se vytvaruje do pekáče. A vůbec se nepřipálí. Znáte to? Já takhle dělala povidla v troubě a pekáč super. Nic se nepřipálilo.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Irčo, nemáchám pečící papír ve vodě, nemuchlám v ruce, ale mnoho let dělám .... cvrknout na plech trochu vody, tak nějak (já jsem už asi opravdu dement, nenapadá mně správné slovo) plech obrátit (ne vzhůru nohama), prostě aby trošky vody se rozlila po polechu, navlhčila celý a potom na to dám suchý pečící papí, krásně přilne, vytvaruje se ... je pravda, že na povidla jsem nezkoušela, peču bez papíru. Letos nepeču, mám staré zásoby ... Na rozdání jsem dělala jen 3 sušky 6ti patrových křížal, marmelád hafo ....
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Začala jsem dělat marmelády a povidla v pomalém hrnci. Nic připečené, nic postříkané
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Tak co se týká mého prstu - zřejmě perpetum mobile... Včera večer jsem se radovala, že otok mizí. Tak jsem sundala obvaz s tím smradem, abych na noc prstu ulevila a ráno opět oteklý.
Dr. velela atb okamžitě vysadit, jelikož jsem po nich měla tři dny srajdu a brutálně jsem zvracela.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Anavi, zapomněla jsi na probiotika k ATB (nejlepší probiotikum dle našeho vet. je bílý jogurt) ... ale trochu jinak, můj táta měl stejné problémy co ty při všech ATB, prostě tělo nějak tohle nesnášelo, jenže , jak už byl trochu starší, cizí slova nenene, všude u dr. říkal, že má alergii na antikoncepci .. ach, jo.
Při výčtu všech možných protiotokových jsem nějak opomenula (a asi i dr.) na starý dobrý octan hlinitý .... zkus ještě ten, v lékárně za pár peněz.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já musím před ATB brát Kinedril a pak dobrý.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Elinko, lásko, nezapomněla... jenže já 4 dny zvracela jak divá čili sotva jsem polkla Lactobacilly nebo bílý jogurt, tak jsem záhy vrhla... efekt tedy veškerý žádný.