sobota 20. dubna, 05:54 Svátek má Marcela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Právě, tenhle neumím, ale znám - nikdy to není ono. U nás většinou zvítězí brambory vařené bez slupky, slije se voda, přidá za lžíci sádla a v tom samém kastrolu tak trochu osmahne (já říkám, že spíš oblemcá) a hooooodně zelené petrželky - čerstvé nebo mražené, v nejhorším případě sušené. A k tomu cokoli, nejlepší je ovšem angreštový kompot.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Artur, na radu jedné hodně staré tety dělám už léta řízky následovně (pokud to stihnu). Den předem naklepu osolím, obalím v hladké mouce a naložím do rozšlehaného vajíčka. Druhý den už jen obalím ve strouhance a šup s tím na pánev. Jsou křehčí, krásně proleželé, dobře nasolené Téměř nedělám jinak.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
V neděli jsme měli svíčkovou. Maso vždycky protýkáme párkem a jde to blbě. Stačí párek šoupnout do mrazáku a masem projede jako nůž
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Tohle se netýká jen kuchyně, ale některé nápady jsou tam zajímavé [www.email.cz]
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Věro , hází mě to " stránka nenalezena "-
Re: Tipy a fígle do kuchyně
sem tam něco mě zaujalo
[www.dagmar.estranky.cz]
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Jo, to není špatný nedávno jsem někde četla, že bramborové knedlíky ihned po uvaření musíme propíchat, aby se nesrazily to byl asi překlep, ne ? To se přece dělá s houskovými knedlíky ....
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já propichovala knedlíky oboje. No vlastně ani moc nepropichovala, ale hned krájela na kolečka. Jen když jsem je nechávala v celku, tak jsem dělala dírky, aby ušla pára (a to i z bramborových).
Ale teď je vařím v páře, tak nepropichuju ani jedny, naopak je přikrývám hodně namočenou utěrkou.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Na starý kolena zjišťuji, že neumím uvařit brambory
Vařím tak, aby zbylo na druhý den, abychom měli v práci oběd, ale brambory, pokud nejsou čerstvě uvařené, tak smrdí. Dnes jsem opět vyhodila půl hrnce, co jsem uvařila včera. Většinou se mi to stávalo u brambor A, koupených v supermarketu, ale tyto mám od ověřeného zemědělce - salátovky. Navíc nemají žádný viditelný kaz. Žádná plíseň ani hniloba. Z celého pytle jsem nevyhodila ani jednu bramboru. Vařím je jen se solí a kmínem. Co dělám blbě
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Šamanko, já myslím, že neděláš blbě nic - protože mně se to stává taky je snad někdo jiného názoru ?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
A proto ja si vzdy oddelim,co snime a ze zbytku obratem udelam kasi. Ta se druhy den zarucene sni. Brambory jsem temer vzdy druhy den vyhodila. Byly divne,vodnate,nekdy podivne zbelaly.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Mně nechutná ani kaše druhý den tak do ní přidám vejce, trošku mouky,třebas šunku,pažitku a usmažím placky. Ty se při troše dobré vůle dají sníst
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Chuť bramborové kaše se dá vylepšit cibulí. Na struhátku na jemno nastrouhám a vmíchám do kaše. Je jiná, jemnější a dobrá
Re: Tipy a fígle do kuchyně
.......přidávám smetanový sýr
Re: Tipy a fígle do kuchyně
měla jsem 2 dny vařené brambory, které jsem dnes přidala do chlupaťáků a byly OK. Ale taky už se mi stalo, že do druhýho dne byly br. samá voda