čtvrtek 28. března, 18:44 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Tipy a fígle do kuchyně

Datum: 14.08.2006 10:19
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?

Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často?

 

Kamarádka mi poradila, že přidává do bramborové kaše dva až tři trojúhelníčky taveného sýra. Od té doby, co jsem to vyzkoušela, si nedovedu představit bramborovou kaši bez taveňáku smiling smiley. Je krásně smetanová.

 

Potom mám zaručenou radu, jak předejít puchýři při spáleninách, které si pořídíme při vaření.

Stačí místo ochladit studenou vodou, nechat mokré a do toho nasypat sůl. Sice to chvíli pěkně štípe, ale po spálenině nebude ani památky...

 

A co máte léty prověřené vy??? winking smiley



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 15 z 21
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 11:36
     

    soudím, že rada se netýká žmolků, ale připáleného dna

     
  • Autor: Reklama

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 11:37
     

    hani, ani s připáleným dnem nemám problém, asi intenzivně míchám winking smiley

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 11:39
     

    jasně a záleží na hrnci, v nerezáku taky nemívám připálené dno

    Jenom jsem chtěla vyjasnit užnevímčí dobrou radu

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 11:55
     

    Nemám připálené dno, páč vařím v mikrovlnce.

     
  • Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 12:07
     

    Stejně jako Majka, už bych nevařila jinak, míchám nerada grinning smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 13:25
     

    Když já mám s mikrovlnami nějaký vnitřní problém winking smiley , co jde, radši ohřívám na plotně.

     
  • Autor: Sheila112
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 13:31
     



    Anavi napsal(a):

    Když já mám s mikrovlnami nějaký vnitřní problém winking smiley , co jde, radši ohřívám na plotně.

    Mám to stejně, mám ji jen na rozmražování a ani to nikdy nedojedu do konce...jen z toho největšího ledu sundat a pak už rozmražuju volně... však se taky říká "Mikrovlnku daruj svému nepříteli" vše co projde vlnami je už mrtvé, tedy i zelenina, bez vitamínů, bez přínosu pro člivěka, to je škoda ne stydlin smiley

     
  • Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 15:38
     

    Na ten pudink je super a 2x-3x do roka ji přežilu. Nerozmrazuju, vždycky se mi to tak nějak divně ovařilo na hranách, neumím v ní rozmrazovat.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.01.2014 18:25
     

    V mikrovlnce taky nerozmrazuju, rozmrazuju v lednici a potom v dřezu. Zásada je, zmrazovat co nejrychleji, rozmrazovat co nejpomaleji. Do mikrovlnky strkám jen to, co už mrtvé je, nejsem sadista.

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 10.02.2014 20:42
     

    já poslední dobou rozmrazuju dost často na poslední chvíli ( v 10h koukám do mrazáku a ve 12 už chci mít uvařeno stydlin smiley) takže používám metodu namočení ve dřezu do vlažné vody a jde to neuvěřitelně rychle!ikdyž je mi jasné, že to není uplně ono, důležité je, že to funguje winking smiley

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 04.03.2014 11:20
     

    Maso na řízky si večer naklepu a zhehka osolím. Opatlám olejem a nechám v lednici uležet. řízky jsou pak měkké, člověk nemusí mít strach, že by je neprosmažil. A hlavně, není nutno smažit do černa, jen do pomalu do zlatova.

    Zkušené kuchařky to znají, pro ně žádná novinka, to je spíš pro ty mladší, kteří se s masem trápí.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 04.03.2014 11:50
     

    Art omyl, to je rada i pro mě, já jinak než ve friťáku řízky neumím winking smiley

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 04.03.2014 11:57
     

    Nejlepší řízky jsou z masa naloženého na uzení a ještě lepší když v tom láku jsou načesnekovaný mls smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 04.03.2014 13:17
     

    Lado, pravdu díš mls smiley a to já česnek jinak nezvládám.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 04.03.2014 13:47
     

    A k tomu bramborovej obyčejnej salát..brambory na plátky..svařená voda,ocet,cibule, rozškvyřená slanina..určitě taky znáš..Jen ho neumím udělat tak skvělej, joko ho měla babička.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.