sobota 20. dubna, 02:25 Svátek má Marcela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Rady od maminky, které asi dobře znáte:
Aby měla sekaná pěkný tvar a nepraskla, zabalíme do alobalu a necháme první půlhodinu péct, pak odbalíme, podlijeme ... atd.
Krupici vařím jen v mlékovaru s dvojitým dnem (takže vlatsně v páře), nemá šanci se přichytit.
Hodně se mi osvědčil stojánek na šufánky, vařečky ap.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
za nápad se sekanou děkuju, vyzkouším . Krupici nemám připálenou ani v obyčejném hrnci, místo stojánku využívám jeden oblíbený leč malinko otlučený hrnek, zároveň do něj nabírám vodu na podlití, tak stečené zbytky jídla se dostanou zpět.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
..... sekaná praskne, podle Vodochodského, že je málo zpracovaná a zůstane v ní vzduch, / do masa přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, lžičku hořčice, masox, atd..... / naposledy jsem ji dělala jako roládu, plísňový sýr, vajíčko ,párek a pro jistotu, jsem ji asi 3x propíchla, aby měl popřípadě ten vzduch kudy uniknout
Re: Tipy a fígle do kuchyně
taky tak.... z hrubé jsem dělala jednou a nebyly tak jemné a nadýchané.... a co mám parní hrnec, tak už jinak nedělám
Re: Tipy a fígle do kuchyně
a samozřejmě jsem si zadřela třísku, protože už nesmím koupit knedlík .... ale když už dělám knedle, tak aspoň z dvojité dávky a dávám na mražák pro příště...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Holky já knedlík za celý svůj život nikdy nevařila. Když ho doma chtěli, tak koupený a nebo si ho museli uvařit.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
jajo, taky řešení, a velice praktické .... já zjistila, že si Honzu čím dál víc rozmazluju, asi si na něm vybíjím mateřské pudy, které strádají, když se děti rozutekly. A on neprotestuje, užívá si to .
Re: Tipy a fígle do kuchyně
skrbli, předběhlas mě! Chtěla jsem reagovat slovy: tak taky je to řešení, že jo
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
No když je nejím, přece je nebudu vařit :-)
www.samokecna.e..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Moje zena knedliky taky nedela a me to nevadi. Stejne se po nich tloustne
Re: Tipy a fígle do kuchyně
moc se mi líbí vaše rady, tak přidám taky něco -
aby buchty nebyly s dírou, přisypu do tvarohu navíc trochu dětský krupičky. cca pol.lžíci na krabičku tvarohu Na chuti se to nijak nepozná a tvaroh zůstane nadýchaný a nesmrskne se
krupicovou kaši nebo pudink vařím tak, že do rendlíku nejprve dám vařit trochu vody - max do výšky 1cm, teprve když začne voda vřít, přidám mléko, a ostatní. Nestihnou se udělat takový ty krupičky u dna, které se okamžitě začínají připalovat
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já sekanou pořádně obouchám o stůl..nanočím ruce do studené vody, udělám kouli a třísknu s ní o stůl, to opakuju několikrát. Pak ji zase mokrejma rukama vytvaruju a uhladím..nepraská..Knedle kupuju, páč jeden nám stačí na dva dny..Vařím vyjímečně, když se nás sejde víc tak třeba ke svíčkové..to se hecnu..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Rudo, asi s křížem po funuse, ale s moukou na knedlíky je na vašem světadíle trochu problém, páč se u vás prodává převážně jen hladká, že ?
Potřebná se kupovala buď v českých obchodech ( příp. u Poláků ), nebo snad se dá sehnat na hrubo mletá Wondra.
Tchy ( to je výborná kuchařka ) z ní knedlíky vždycky spáchala, nestěžovala si.Chicht, pak ještě měla problém, kdyby chtěla do nich přidat housku - páč máte pečivo nasládlé, že.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
samanko,puding i krupicovku rozmíchám ve studeném mléce a pomalu zahřívám, nevzpomenu si, že by se mi kdy udělaly krupičky nebo se to začalo připalovat. Nestává se to jen v případě, že to někdo dá rovnou do teplého mléka?
Re: Tipy a fígle do kuchyně
taky rozmíchávám ve studeném mlíce a pucky jsem nikdy neměla. A s knedlíkama...dělám je často a dělala jsem je hodně, páč se tím klucí aspoň na chvíli zasytili. Nedělaj mi problém kynutý ani bramborový.